ARTVİN'in Şavşat İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan tilki, bölgedeki tatil köyünün çalışanlarınca besleniyor. Çalışanların 'Gofret' adını verdiği tilki, her akşam tesise geliyor, beslendikten sonra da bir süre kalıp, ormana dönüyor.
Şavşat'a 10 kilometre mesafedeki Laşet Bungalov Tatil Köyü çalışanları, yaklaşık bir ay önce tatil köyü çevresinde gördükleri ve kötü hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamadığını anladıkları tilkiyi beslemeye başladı. Çalışanların balık ve tavuk verdiği tilkinin ilk günün ardından akşam saatlerinde sürekli gelmeye başladığını anlatan işletme sahibi Metecan Çelik, 19 yıldır tesisi işlettiğini ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek şunları söyledi:
"Her akşam saat 17.00 gibi geliyor. Balık ve tavukla besliyoruz. Müşteriler de tilkiye alıştı. Oyunlar oynuyoruz. Sadece tilkiyi görmek için gelen müşteriler bile oluyor. Adını Gofret koyduk. Bize iyice alıştı. Gece yarısına kadar tesiste kaldıktan sonra ormandaki yuvasına dönüyor."