RUS milyarder Roman Abramoviç’in 163 metrelik süper lüks yatı 'Eclipse', Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi. Şirketlerinin 4 CEO’sunun eşleriyle bulunduğu yata Abramoviç’in üç gün sonra geleceği öğrenildi.
İngiltere Premier Lig’de mücadale eden Chelsea Kulübü’nün sahibi Roman Abramoviç, Bodrum’u sevdi. Geçen 10 Ekim’de geldiği Bodrum’da karaya çıkıp çay ve simit keyfi yapan Abromoviç’in yatı 'Eclipse', bugün sabah saatlerinde Bodrum’a iki mil mesafedeki Tavşan Burnu açıklarına demirledi. Yatta, Abramoviç’in şirketlerinin 4 CEO’si ve eşlerinin bulunduğu bildirildi. Abromoviç’in de üç gün sonra gelerek Bodrum’da golf sahası ve lüks otel yatırımı için arsa bulmaları talimatı verdiği CEO’larına katılacağı öğrenildi.
Rus işadamının yatı günübirlik tur tekneleriyle gezintiye çıkan turistlerin ilgi oldağı oldu. Birçok turistik yat üzerinde helikopteri ve mini denizaltıları bulunan gövdesi çelik zırhla kaplı yatı yakından görüp fotoğrafını çekti. Yatta bulunan ve çevreyi dürbünle gözleyen korumaların ise turistlere el salladığı görüldü.
Öte yandan yattaki CEO’lar eşleriyle birlikte zodyak botla karaya çıkıp, Bodrum Çarşısı’nda alışveriş yaptı, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne gezdi.