Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR’de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay’da yaşamını yitiren Abdullah Cömert adına Konak Meydanı’na fidan dikti.
TGB İzmir Şubesi üyeleri, Türkiye’nin 100 ayrı yerinde yapılan etkinlik kapsamında, Gezi Parkı eylemleri sırasında, 3 Haziran 2013 tarihinde, Hatay’da başından yaralanıp yaşamını yitiren Abdullah Cömert adına fidan dikmek için Konak Meydanı’ndaki İlk Kurşun Anıtı önünde toplandı. TGB üyesi yaklaşık 20 kişi, anıtın yan tarafında fidan dikti.
Burada açıklama yapan TGB İzmir İl Sekreteri Doğan Başaran, 8 Mart’ın Abdullah Cömert'in doğum günü olduğunu söyledi. Başaran, şunları söyledi:
“Bundan böyle 8 Mart bizim de doğum günümüzdür. Bugün Haziran ayaklanmasının yiğitlerinden olan, ilk şehidimiz Abdullah Cömert için buradayız. Bugün, buraya onun anısına bir fidan diktik. Dikeceğimiz bu fidan her 8 Mart'ta bizlere umut olacaktır. Bizler Abdullah Cömert'in, Ali İsmail Korkmaz'ın, Mehmet Ayvalıtaş'ın, Ahmet Atakan'ın ve Ethem Sarısülük'ün katillerini iyi biliyoruz. Bu fidan ve tüm yurtta dikeceğimiz diğer fidanlar o katillerden soracağımız hesabın teminatı olacaktır."

MO(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)