Bangladeş’te savaş suçundan idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Fatih Camii'nde cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.
Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazına, başta Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ve Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut olmak üzere Anadolu Gençlik Derneği'ne bağlı bir grup ve cuma namazından çıkan bazı vatandaşlar katıldı. Fatih Camii'nin avlusunda toplananlar tekbir getirerek, "Şehit Molla, yolun yolumuz" şeklinde slogan atttı.
"KARDEŞLİK RUHUYLA TOPLANDIK"
Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Bangledeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'e tepki gösterek, "Abdulkadir Molla'nın şehadetine vesile olan zalimleri, Şeyh Hasina'yı, ABD'yi siyonizmi ve İsrail'i lanetliyoruz. Onlar onaylamadan Onların kuklası Şeyh Hasine bu idamı gerçekleştiremezdi." dedi. İslam ülkelerinin tarihi sorumluluğu olduğunu kaydeden Esmerer, "Bana ne Bangledeş'ten, Somali'den, Mısır'dan, Suriye'den diyemeyiz. Cenab-ı Hak, 'Müminler kardeştir' diyor. Bugün bu kardeşlik ruhuyla burada toplandık" diye konuştu.
Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ise konuşmasında Abdülkadir Molla'nın Bagladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edildiğini söyledi. İdam kararının hukuki değil siyasi olduğunu ifade eden Bulut, "Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak, bu idamı mahkeme süreci ve diğer tutuklamaları şiddetli bir şekilde protesto ediyoruz. Bangladeş hükümeti aynen İsrail'in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uygulamaktadır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İdam edilen Abdulkadir Molla için dua okundu.