Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN'de Sanat Etkinlikleri Derneği tarafından düzenlenen 13'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan ABD'li soprano Angel Joy Blue, performansı ile sanatseverleri büyüledi. 
Konser, Mersin Kültür Merkezi'ndeki gerçekleşti. Konser nedeni ile günlerce önceden biletlerini alan Mersinliler akşam saatlerinde Kültür Merkezi'ne gelerek salondaki yerine aldı. Salonun dolmasının ardından sahneye gelen Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Blue'nun etkinliğe katılmasını sağladığı için ABD'nin Adana Konsolosluğu'nun büyük bir katkı verdiğini dile getirerek, Kültür Ataşesi Susan Wilson'a ünlü ressam Ahmet Yeşil'in bir tablosunu hediye etti. Wilson, Mersin böylesi uzun soluk bir festivale destek olmaktan mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.
Ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetimde sahne aldı. Daha sonra ABD'li ünlü soprano Angel Joy Blue da solistlik olarak konsere katıldı. yaptı. Blue, dinleyenlerin büyük beğenisi toplayan konserin ilk bölümünde, Wagner, Puccini, Gershwin ve Verdi'den eserler seslendirdi. Bir çok uluslararası ödülü sahibi olan Blue, parlak sesi, kıvrak üst tınıları, 'dumanlı' tabir edilen orta tınıları ve özel ses rengiyle tanınıyor. Uluslararası organizasyonlarda yer alan, Brian McKnight, Dona Summer, Ruben Studdard, Charice, Chaka Khan, Jewel ve David Foster gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşması ile dikkat çekiyor.
Pirolli yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserin ikinci yarısında Beethoven’ın 5'nci Senfoni’sini sanatseverlerle buluştururken kuliste ise Blue, hayranlarından büyük bir ilgi gördü. Bol bol imza dağıtan Blue, hayranları ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 
Konseri sırasında duygulu anlar yaşayan Blue, Mersinli sanatseverlerin kendisini büyülediğini ifade ederek, "İlk defa buraya geliyorum. Salondakileri yoğun ilgisi beni çok duygulandırdı, onurlandırdı. Umarım davet alır bir çok kez daha gelirim. Bu organizasyona dahil olduğum için, burada olduğum için, bu mutlu anları yaşadığım için çok teşekkür ederim. Burası çok güzel bir şehir. Beni bu kadar mutlu ettiğine göre, buradaki insanlarda çok mutlu insanlardır" dedi.

ME (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)