ABD vatandaşı Marian Starr, 1968 yılında Libya'dan havalanan uçağı ile Ege Denizi'ne düşerek kaybolan kardeşi Raymond Williamson için İzmir'in Aliağa İlçesi'nde denize 'Lest we forget' (Unutulmasın) yazılı çelenk bıraktı.
ABD vatandaşı Raymond Williamson, 3 Ekim 1968 tarihinde, Libya'dan kalkış yapan savaş uçağıyla Ege Denizi üzerindeyken kokpitine çarpan kartal nedeniyle yanmaya başladı. Williamson, uçakla birlikte Mordoğan, Karaburun, Aliağa açıklarında denize düştü. ABD'li pilotun cesedine ulaşılamadı. Kayıp pilot Williamson, kız kardeşi Marian Starr, ilk kez bu yıl geldiği Türkiye'de, Hava Kuvvetleri Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı'nın kapısını çaldığını belirterek, "46 yıl önce, ağabeyimin ölümüyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti'nden de gerekli bilgileri alamamıştık. Ancak, bu defa öyle olmadı. Bana çok yardımcı oldular. Kendilerine minettarım" dedi. Yeğeni Dusty ve bir grup ABD'li dostu ile İzmir'e gelen ve özel bir turla Çanakkale'ye gezmeye giden Marian Starr'a bir jest yapan rehber Levent Taşçıoğlu Aliağa'yı da programa dahil etti. Grup, Aliağa Bahriye Üçok Parkı'nda durup, Raymond Williamson anısına mini tören düzenledi. Duygulu anların yaşandığı törende Marian Starr, ağabeyi için denize 'Lest we forget' yazılı çelenk attı.
Daha sonra Rehber Taşçıoğlu'na dönüp, "Siz nasıl dua ediyorsunuz?" diye soran Strarr, "Fatiha Suresi'ni okuyoruz" yanıtını alınca, ağabeyi için dua etmesini istedi. Bunun üzerine Taşçıoğlu, yüksek sesle duayı okumasının ardından tören sona erdi. Grup, Çanakkale'ye gitmek üzere yoluna devam etti.

FOTOĞRAFLI