KAYSERİ ile kardeş şehir olan Amerika'nın Kuzey Carolina eyaletinden senatör ve milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Kayseri'ye geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden Kuzey Carolina Heyetinde Eyalet Senatörleri Robert Benjamin Clark ve David Lamar Curtis ile Eyalet Milletvekilleri Ruth Culbertson Samuelson, Namon Leo Daughtry ve Clyde Robert Blawley yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki iki yıl önce kardeş şehir ilişkisinin başladığı Kuzey Carolina ile ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulunarak Kayseri'nin tarihinden ve Kültepe'deki kazılarda çıkan tabletlerden bahsetti. Başkan Özhaseki şöyle konuştu:
6-7 BİN YILLIK YAKINMA
 "Kazılarda çıkan tabletler o dönemde yaşananlar hakkında bilgiler veriyor. Mesela bu yaz çıkan bir tablette bir kadın eşine mektup yazıyor ve 'sen eşini değil işini seviyorsun' diyor. Bugünlerde de aynı sözü organize sanayideki sanayicilere eşleri söylüyor. Yani 6-7 bin yılda çok bir şey değişmemiş. Böyle derin ve uzun bir tarihi geçmişimiz var. Bir taraftan da bu tarihi geçmişe sahip olmakla birlikte günümüzü yakalamaya çalışan da bir yapımız var."
Başkan Özhaseki konuklarının Büyükşehir Belediyesi'nin şu an üzerinde çalıştığı projelerle ilgili soruları üzerine Erciyes projesi hakkında bilgiler verdi.
ABD'li heyet ayrıca Kent Müzesi'ni gezdi. Müzede maket üzerinde Kayseri'yi anlatan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, kentin 6 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve bu nedenle çok güçlü bir kültür altyapısı bulunduğunu söyledi.
Kuzey Carolina heyetinin ikinci durağı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi oldu. Burada ziyaretçi defterini imzalayan konuk heyet 1300 kişilik Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'ni de gezdi. Buradan Kadir Has Stadı'na geçen heyet daha sonra da dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri olacak Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ni de görme fırsatı buldu. Heyete Erciyes'te master plan ve bu plan çerçevesinde yapılanlar hakkında bilgiler verildi.