Cem ULUCAN/AYDIN, () - AMERİKA Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde yaşayan resim, heykel ve tasarım sanatçısı 55 yaşındaki Ülkü Ünsoy, geliştirdiği 'Organik Sanat Tarımı' projesini Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde babasından kalan 17 dönüm arazide uygulamak için çalışmalara başladı. 3 ayda 500 kilograma kadar büyüyebilen kabak yetiştirecek olan Ünsoy, kabak oyma sanatıyla ilgilendiğini söyleyerek "Kabak, yontulmaya en uygun bitki. Burada tarım turizmini geliştirmek istiyorum" diye konuştu.
Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde yaşayan resim, heykel ve tasarım sanatçısı Ülkü Ünsoy, Sultanhisar İlçesi'nin Atça Mahallesi'nde babasından kalan 17 dönüm tarım arazisini değerlendirmek için çalışmalara başladı. Aydın'ın topraklarının bereketli olduğunu söyleyen Ünsoy, geliştirdiği 'Organik Sanat Tarımı' projesi ile tarım turizmi yapmak istediğini söyledi. 30 yıldır New York'ta yaşadığını ve 2 yıldır Aydın'a gelip gittiğini belirten Ülkü Ünsoy, "1973 yılında UNESCO tarafından düzenlenen Dünya Çocuk Resim Yarışması'nda ödül aldım. 1974 yılında 60 ülkenin katıldığı uluslararası festivalde Türkiye'yi temsil ettim. Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra Pensilvanya'da heykeltraşlık eğitimi aldım ve hidro mühendislik okudum. İlk sergimi Japonya'da açtım. Aydın'ın toprakları çok verimli, bu bereketli topraklar AB standartlarında işlense dünyayı besler. Kabak oyma sanatını kullanarak hem tarıma hem sanata hizmet edeceğim" dedi.
ULUSLARARASI SANAT FESTİVALİ YAPACAK
Babasından kalan 17 dönüm arazide kabak yetiştirmek istediğini belirten Ünsoy, "Kabak, mucizevi bir bitki. Yontulmaya en uygun bitki olması nedeniyle de sanatçılar tarafından sıkça kullanılır. Sanat ve tarımı birlikte yapmak amacıyla bu projeyi geliştirdim. 3 ayda 500 kiloya kadar ulaşan kabaklar yetiştirip, 'Uluslararası sanat festivali' yapmak istiyorum. Burada tarım turizmini geliştirmek istiyorum. Aydın'da tarım ve sanatı birleştirerek ekonomiye can verebiliriz" diye konuştu.
Arazisinde yapmak istediği proje için destek aradığını söyleyen Ünsoy, "İki yıldır, belediye başkanından randevu alamadım. Su gelmiyor, elektrik ve yol yok. Kanaldan gelen su sağlıklı değil. Kabak suyu çok seviyor. Bu yatırım için destek arıyorum. Amaç, sadece tarım yapıp para kazanmak değil, dünyanın her yerinden sanatçılar oraya gelsin istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI