AMERİKA Birleşmiş Devletleri (ABD) Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın Geçiş İnisiyatifleri Ofisi tarafından Kilis’te yaptırılan ve bin 500 Suriyeli çocuğun faydalanabileceği bir çocuk parkı ve oyun sahasının açılışı yapıldı.
Ekrem Çetin Mahallesi'nde yaptırılan çocuk parkı ve oyun sahasının açılışı için düzenlenen törene, ABD Ankara Büyükelçi Yardımcısı Jess L. Baily, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Kilis Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ile vatandaşlar ve Suriyeli öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, kentin kendi nüfusu kadar Suriyeli ağırladığını ifade etti. Kilis Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe ise kentte misafir olan Suriyelilere her türlü imkanın sunulduğunu ifade etti.
ABD Ankara Büyükelçi Yardımcısı Jess L. Baily, Suriyelilerin durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, "Dünya içinde çok güzel bir örnek olduğunuzu söylemek istiyorum. Suriyelilere yönelik ev sahipliğinden dolayı herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü çok şeyler yaptınız ve bu yaptıklarınızı gerçekten çocukların yüzlerinden de görebiliyoruz" dedi.
ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle açılan park ve oyun sahasında, Suriyeli çocukların zamanlarını geçirecekleri, basketbol, futbol sahaları, serbest spor alanları ile salıncak, kaydırak gibi oyun malzemeleri bulunuyor. Duvarları çeşitli renklere boyanan oyun alanında, Suriyeli çocukların aktiviteler yaparak ülkelerindeki iç savaşın etkilerinden kurtarılmasının amaçlandığı bildirildi.