Mustafa BAĞDİKEN/GÖLCÜK (Kocaeli), () - AFRİKA turu kapsamında 17 Mart’ta Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz Üssü'nden ayrılan ve  21 ülkeyi ziyaret etikten sonra kısa süre önce Somali açıkları ile Aden Körfezi'nde deniz haydutluğu mücadelesine başlayan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı gemilerimiz, dün de burada ABD gemileriyle eğitim çalışmaları yaptı. 
Türk gemileri bir yandan deniz haydutluğu mücadelesini yapıp çeşitli ülkelerin gemilerine koruma görevi yaparken, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı TCG Gediz  (F-495) ve TCG Oruçreğis (F-245) firkateynleri ile ABD Donanması'na ait, uçak filosu da bulunan USS Mesa Verde (LPD-19) havuzlu çıkarma gemisi arasında geçiş eğitimleri icra edildi.
Aden Körfezi’nde bulunan ABD Donanması'na ait USS Mesa Verde havuzlu çıkarma gemisinin aynı bölgede görev icra eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu ile eğitim yapma isteminde bulunması üzerine bu eğitim çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.
Eğitimler kapsamında gemiler arası personel transferi gerçekleştirilerek her üç geminin de iştirakiyle seyir, gemicilik ve savaş harekat merkezi eğitimleri yapıldı.  Ayrıca USS Mesa Verde üzerine konuşlu MV-22 OSPREY uçağı ile de çeşitli eğitimler icra edildiği bildirildi.  
Eğitimlerin tamamlanması ardından bölgedeki keşif karakol faaliyetlerine devam eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerini sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI