BOLU Abant Tabiat Parkı'nda tepelerden atlayan yamaç paraşütçüleri gökyüzünü renklendirdi. Yamaç paraşütçüleri doğa harikasının üzerinde uçmanın keyfini çıkardı.
Türk Hava Kurumu ve Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği'nin Abant Tabiat Parkı'nda düzenlediği iki günlük Abant Yamaç Paraşütü Festivali'ne 6'sı kadın 21 sporcu katıldı. Abant'ın hemen yanında bulunan Çepni Yaylası'nda 150, 160 ve 450 metre yüksekliğindeki 3 tepeye çıkan yamaç paraşütçüleri tepelerden havalanarak doğa harikasının üzerinde uçtu. Göl ve çam ormanlarının muhteşem güzelliği yamaç paraşütçülerini etkilerken, tatilciler gökyüzünü renklendiren paraşütçüleri izledi.
Yamaç paraşütü eğitmeni Orhan Özgülbaş etkinliğe 21 sporcunun katıldığını belirterek "Amacımız özellikle gençlerimize bu sporu tanıtmak ve sevdirmek. Abant yamaç paraşütü için Türkiye'nin en uygun ve en güvenli uçuş bölgesi diyebiliriz. Özellikle Ankara, İstanbul ve Bursa'da yamaç paraşütüne gönül veren sporcularımız Bolu'yu tercih ediyor. Biz de kendilerine bu bölgeyi tavsiye ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI