Faik KAPTAN/İSTANBUL,() AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Letonya’ya hareketinden önce yaptığı açıklamada, 2015 yılının Ocak ayından itibaren Letonya'nın AB Dönem Başkanlığı'nı üstleneceğini belirterek, Türkiye’nin AB sürecini beraber değerlendireceklerini söyledi.
THY’nin tarifeli seferiyle İstanbul’dan Riga’ya hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı’nda bir açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:
"Fasılların açılması başta olmak üzere 'neler yapabiliriz' konusunda resmi bir ziyaret yapacağız. Kendileri davet ettiler. Başta Letonya Başbakanı olmak üzere Dışişleri Bakanı, Meclis Başkanvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanı olmak üzere çeşitli temaslarımız da olacak. Letonya'da biliyorsunuz şehitliğimiz var. Burayı da öğleden sonra ziyaret edeceğiz. İki günlük böylesine verimli geçecek bir ziyareti tamamlamış olacağız."


REFORMLARI KARARLILIKLA DEVAM ETTİRMEMİZ LAZIM

Letonya'nın Türkiye'ya AB üyeliğinde tam desteği olduğunu söyleyen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Baltık ülkelerinin hepsi destek veriyor. 22'inci fasıl biliyorsunuz Litvanya'nın dönem başkanlığında açılmıştı. Bu da anlamlıdır. Yine Estonya'da ve hatta daha da kuzeye gidersek İskandinav ülkelerinin hepsi de Türkiye'nin AB sürecine tam destek veriyor. Bu yılın AB yılı olması için hem Avrupalı dostlarımızın desteğine ihtiyacımız var hem de Türkiye'de reformları kararlılıkla devam ettirmemiz lazım. Reform izleme grubun da aldığımız kararları, bundan sonra neler yapacağımızı zaten sizlerle paylaşmıştık. İnşallah önümüzdeki süreçte bu aldığımız kararların uygulanması için de diğer bakan arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. 2014 yılının Türkiye'de özellikle AB sürecinde bir reform yılı olmasını arzu ediyoruz. İnşallah bunu da başaracağız."

FK (MK) (FOTOĞRAF)