ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde yaşayan işçi emeklisi 60 yaşındaki Zeki Akaydın, Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle 90 kilometre uzaklıktaki il merkezine yürüdü.
Biga'nın Aşağı Demirci Köyü'nde yaşayan evli ve iki çocuk babası Zeki Akaydın, Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle dün saat 06.00'da Çanakkale’ye gitmek üzere yürüyüşe başladı. Saat 19.00’a kadar 60 kilometre kat ederek Lapseki’ye varan Akaydın, burada Kaymakam Ayhan Tavlı ve Belediye Başkanı MHP'li Gani Mehmet Ekim ile vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Lapseki’de bir süre dinlenen Akaydın, 21.00’da devam ettiği yürüyüşü 7 saatte tamamlayıp bugün saat 04.00 sıralarında Çanakkale il merkezine ulaştı.
Çanakkale kordon boyundaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Akaydın, törenin sonunda Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile bir araya geldi. Akaydın, bir süre sohbet ettiği protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Üzerindeki '29 Ekim’de 70 milyon için Cumhuriyetimiz için 90'ıncı yılda 90 kilometre yürüyeceğim' yazısıyla ilgi odağı olan Akaydın parkuru başarıyla tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi. Akaydın, "Çok şükür başardım. Hiç yorulmadım. 70 milyon için ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olmasını sağlamasına bir katkıda bulunabildiysem kendimi mutlu atfediyorum. Bu yürüyüşü 90’ıncı yılda başlattım. 91’de, 92’de olur, 100’ncü yıla kadar inşallah devam ederim. Cumhuriyetimiz ilelebet varolsun" diye konuştu.