SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde pazartesi günü 9 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazasında yaralanan yolculardan 28'i taburcu edilirken, 17'sinin tedavileri Sivas'ta devam ediyor. Bu arada kaza kurbanlarından Sivas'ta otobüse binen üniversite öğrencisi Elif Bıçkıcı'nın küçük çocuğu sevmek için değiştirdiği koltukta can verdiği ortaya çıktı.
Hastanede tedavisi süren ve parçalanan 2 ayak parmağı kesilen Perizade Onar kazayı anlattı. Otobüsün Sivas'tan yolcu aldıktan sonra yoluna devam ettiğini kendisinin ise 27 numaralı koltukta seyahat ettiğini belirten Perizade Onar, kazayı şöyle anlattı:
"Yanımdaki koltukta oturan kadın bana saati sordu. Ben de telefonuma baktım saat 04.36 dedim. Bir süre sonra bayan uyudu. Otobüs hızlı gidiyordu, ben öndeki koltuğun arkasını sıkıca tuttum. Birden bağırmalar başladı. Otobüs daha sonra şarampole gitti. Bir kişi benim yanımda öldü. Yaşlı bir adam benim altımda kaldı. Altımda kalan yaşlı adamın telefonu çok uzun süre çaldı. Ben de öleceğimi düşündüm."
Kazada iki kolu kırılan ve sol kulağında ise derin yaralar oluşan 18 yaşındaki Tayfun Genç ise Erciş'ten Ankara'ya çalışmaya gittiğini belirterek, kazayı şöyle anlattı:
"Kızıldağ'a geldiğimiz zaman tipi vardı. Hafif kar yağıyordu. Otobüs şoförü aracı durdurdu, diğer şoför direksiyona geçti. Ben uyumuşum ve bağırmalarla uyandım. Otobüsün altındayım. Sol kolum otobüsün altında kaldığı için çıkamadım. Otobüs içindeki bir kaç kişi ambulansa haber verdi. İtfaiye ve jandarmaya kimse haber vermemişti. Sağ elim serbesti. Telefonumu alarak jandarmaya haber verdim. Kazanın durumunu anlattım. Ambulans çabuk geldi. Daha sonra itfaiye olay yerine geldi. Ama gelen itfaiyenin yeterli malzemesi yoktu. Bir defa otobüsü kaldırmak istediler yapamadılar. Daha sonra gelen ekipler beni sıkıştığım yerden çıkardı."
KAZADA ÖLEN ELİF YERİNİ DEĞİŞTİRMİŞ
Kazada yaşamını yitiren 24 yaşındaki Elif Bıçkıcı'nın kazadan hemen önce yerini 8 numaralı koltukta oturan İngilizce öğretmeni Yavuz Karadeniz ile değiştirdiği öğrenildi. Bıçkıcı'nın aynı kazada ölen 8 yaşındaki Dilan Yaş'ı sevmek için o koltuğa geçtiği ve kaza sırasında küçük kızla ilgilendiği öğrenildi. Elif Bıçkıcı ile yer değişen Yavuz Karadeniz'in kaza sonrası parçalanan sağ kolu kesildi.
Van Erciş'ten Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı otobüs şarampole devrilmiş, kazada 9 kişi yaşamını yitirirken 39 kişi de yaralanmıştı.