İZMİR’in Alsancak semtinde berberlik yapan Rahmi Gürdoğan, işyerinin 89 liralık tabela vergisini ödemeyince, Büyükşehir Belediyesi tarafından otomobili haczedildi. Gürdoğan, fırsat bulamadığı için ödeyemediği 89 TL için otomobilinin haczedilmesine tepki gösterdi.
Alsancak semtinin tanınmış berberlerinden Rahmi Gürdoğan, 2012 yılından kalma 89 TL’lik tabela vergisini ödemeyince, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından haciz işlemi başlatıldı. Otopartaki otomobili haczedilip, Bornova İlçesi Pınarbaşı semtindeki yediemin otoparkına götürüldü. Hem vergi borcunu hem de 150 TL çekici parasını ödeyen Gürdoğan, 26 bin TL değerindeki aracını geri aldı. 89 TL için yaşadığı bu duruma tepki gösteren Gürdoğan, yıllardır asılı duran tabelasını yerinden söktü.
Yirmi yıldır berberlik yaptığını ve müşterileri arasında belediye başkanları, iş adamları, siyasetçilerin de bulunduğunu belirten Rahmi Gürdoğan, otomobilinin kendisinden habersiz otoparktan alınıp, yediemin otoparkına götürüldüğünü belirterek şunları anlattı:
"İş yoğunluğundan dolayı 89 TL’lik tabela vergi borcunu ödemeyi unuttum. Bununla ilgili olarak bir süre önce tebligat da geldi. Ancak bir türlü ödemeye vakit bulamadım. Akşam işyerimi kapatıp otoparka gittiğimde, otomobilimi yerinde bulamadım. Önce çalındığını düşündüm. Trafiği aradım, 'biz çekmedik' dediler. Her ihtimale karşı Vergi Dairesi’ne gittiğimde, Büyükşehir Belediyesi tarafından aracıma haciz kararı çıkartıldığı bilgisini verdiler. Yıllardır devlete, belediyeye her türlü vergimi ödedim. 89 TL dışında hiçbir borcum yoktu. 89 TL için 26 bin liralık araca haciz koydular. Verdiğim 150 TL çekici parası, yaşadığım sıkıntı, harcadığım zaman, beni çok üzdü."