BOLU, () - BOLU Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü sırada 833 bin TL'yi zimmetine geçirerek, bir kısmını sevgilisinin hesabına aktaran Ramazan Güzel 19 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ramazan Güzel, denetleme yapılmaması nedeniyle esnaf odasını suçlayarak, "Denetleme yapsalar bu iş daha önceden ortaya çıkardı" dedi.
Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekterliği görevini yürüten Ramazan Güzel'in kurumun hesabındaki paraları zimmetine geçirdiği, ilişkide bulunduğu kadının hesabına para aktardığı tespit edildi. Ramazan Güzel tutuklanarak cezaevine konulurken, Güzel'in ilişkisinin olduğu Karabük'te yaşayan Pınar Saraçlı ise tutuksuz yargılandı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında kurumun 833 bin TL'sini zimmetine geçiren Ramazan Güzel kendisini savunurken kurumun denetim görevini yerine getirmediğini belirterek, "Çalıştığım odanın yönetim kurulu veya denetim kurulu herhangi bir denetleme yapmamıştır. Bir kez bile denetleme yapsalar bu iş daha önceden ortaya çıkardı. Pınar Saraçlı ile her görüşmemizde benden değişik miktarlarda para istiyordu. Parayı vermediğim takdirde benimle görüşmüyordu. Ben de ona kendimi kaptırdığım için duramıyordum. Esnaf odasının hesaplarından aldığım paraları kendisine elden veya posta havalesiyle gönderdim. Bir kısım paraları da kaldığımız otel ve gittiğimiz yerlerde harcadım. Bu paralardan ben hiç evime sokmadım. Aileme bu paralardan hiçbir harcama yapmadım. Başkanın imzası ve odanın mührünü kullandığımı başkan ve yönetim kurulu da bilmektedir. Ancak herhangi bir denetleme yapmadıkları için bu olaylar ortaya çıkmamıştır" dedi. Ramazan Güzel daha önceki duruşmalarda yaklaşık 600 bin TL'yi Pınar Saraçlı'ya verdiğini iddia etmişti.
Mahkeme heyeti, Ramazan Güzel'i nitelikli zimmet ve sahte resmi belge düzenleyip kullanmak suçlarından 19 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına, tutuksuz yargılanan Pınar Saraçlı'yı ise bir suçun işlenmesiyle elde edilen parayı elde edip kullanması suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ve 4 bin TL para cezasına çarptırırken, hesabında bulunan 100 bin TL'nin ise kuruma iade edilmesine karar verdi.

FOTOĞRAFLI