TOKAT'ta 20 yıl önce eşini kaybeden 82 yaşındaki Gülcihan Eroğlu, evde tek başına yaşam mücadelesi veriyor.
Kent merkezi Örtmeliönü Mahallesi Demet Sokak'ta kendisine ait iki katlı ahşap binada oturan Gülcihan Eroğlu, 20 yıl önce eşi Halil Eroğlu'nu yakalandığı kanser hastalığı ardından kaybetti. Çocuğu olmayan Gülcihan Eroğlu, apartmanların merdivenlerini yıkayarak geçimini sağlamaya başladı. Ancak, yaşının ilerlemesinin ardından çalışamayan ve sosyal güvencesi bulunmayan Eroğlu'na, yaşlılık maaşı bağlandı. İki katlı ahşap evinin giriş kısmında bulunan odada yaşamanı sürdüren Eroğlu, komşularının getirdikleri yiyeceklerle idare etmeye çalışıyor. Eroğlu, banyo ve tuvaletinin kullanılamaz halde olduğu evde günün büyük bir bölümünü yatağında geçiriyor.
"YİYECEK İSTİYORUM"
Eşini kaybettikten sonra yalnız başına yaşadığını söyleyen yaşlı kadın, bakacak kimsesi olmadığını söyledi. Eşinin hayatını kaybetmesinden sonra bir süre çalıştığını ancak ilerleyen zamanlarda bu gücünü yetirdiğini belirten Eroğlu, "Komşuların yardımlarıyla yemek yiyorum. İki ayda bir 500 lira yaşlılık aylığı veriyorlar, onunla geçiniyorum. Şu an ekmek param yok. Dışarıya çıkamıyorum, yemek yardımı istiyorum" dedi.
Eroğlu'nun Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan verilen kömür ile kışın ısınmaya çalıştığı öğrenildi. Eroğlu'nun mahalle komşuları ise yaşlı kadının huzurevinde kalmak istemediğini ve zor şartlarda yaşamını sürdürdüğü belirtti.