Şanlıurfa'da 80 yaşındaki bedensel engelli Emine Hamamcı, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkisini hasta olmasına rağmen meydanda demokrasi nöbeti tutarak gösteriyor.

Yaklaşık 20 yıldır süren rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen ve konuşma engeli bulunan Hamamcı'nın ihtiyaçlarını 42 yaşındaki oğlu Mustafa Hamamcı, işaret diliyle anlaştığı annesinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türkiye'de 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri ile 12 Mart Muhtırası ve 28 Şubat sürecinde yaşananlara şahit olan konuşma ve bedensel engeli bulunan Hamamcı, bir daha aynı mağduriyetlerle karşılaşılmaması için meydanlara çıkmak için Eyyübiye Belediyesi'nden yardım istedi.

Belediye sağlık ekiplerinin yardımıyla Rabia Meydanı'na getirilen Hamamcı, burada toplanan yüzlerce kişiyle birlikte demokrasiye tepki eylemine katıldı.

Mustafa Hamamcı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydana çıktıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetini sürdüreceklerini belirten Hamamcı, "Biz 15 Temmuz'da devletimize vatanımıza darbe girişiminde bulunanlara tepki olarak demokrasi nöbetine çıkmak istedik. Annemle beraber sürekli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dualar ettik. Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'yi telefonla arayarak annemle beraber meydana çıkmak istediğimizi söyledim.O da bize belediye personellerini yönlendirerek meydana ulaşmamızı sağladı, Allah onlardan razı olsun. Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın son nefesine kadar arkasındayız. Her gün demokrasi nöbetini sürdürmek istiyoruz, bu bayrağımız için kanımızı dökmeye varız." diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de hasta olmasına rağmen meydanda nöbet tutmaya gelen Emine Hamamcı'nın elini öperek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.