MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği'ne katılan 80 yaşındaki Emine Kul, 20 dakika boyunca horon tepti. 16 çocuk 70 torun sahibi Emine ninenin performansı alkış aldı.
Bodrum Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 600 metre rakımlı Pedasa Yaylası'nda bugün düzenlenen 2. Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği'ne, Dernek Başkanı Avukat Atilla Kaan Komut, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, AK Parti İlçe Başkanı Akif Demiröz, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Gümüşhane'ye bağlı Köse İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ferit Aygün'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Milas, Yatağan, Muğla ve Söke'deki Karadenizlilerin de katıldığı şenlik, sabah erken saatlerde başladı. Aralıklarla süren yağmura rağmen eğlence hız kesmedi. Yerel şarkıcı ve türkücülerin verdiği konserlerde 500 kişilik grup, horon tepti. Türkücü Sait Uçar ile birlikte sahneye çıkan 16 çocuk 70 torun sahibi 80 yaşındaki Emine Kul'un 20 dakika süren horon oyunu, izleyenleri hayran bıraktı. Kul'un torunun kızı olan 10 aylık Naz Kul bebek de şenliğin maskotu oldu. Şenlikte Karadeniz'in ünlü yemeklerinden Kuymak (Mıhlama), lahana çorbası, laz böreği, Akçaabat köftesi, hamsi kuşu, kaygana, hamsi köfte ve ayran ikram edildi.
TURİSTLER DE DAVET EDİLDİ
Karadenizlilerin horon coşkusuna ilçede bulunan yaklaşık 200 yabancı turist de ortak oldu. Turistler şenlikte hatıra fotoğrafları çekti. Trabzonspor formaları ile şenliğe katılan Karadenizli genç kızlar ve kadınlar, yağmura rağmen oturmak bilmedi. Horon teperek ve yöresel oyunları oynayan Karadenizliler, renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Dernek Başkanı Komut, "Amacımız Karadeniz insanının 3 bin yıllık Pedasa tarihi ile buluşmasını sağlamak. Aynı zamanda aramızdaki birlik beraberlik ve dayanışma duygularını geliştirmek. Değerli Bodrumlularla, Karadeniz'de yaklaşık 100 yıldır devam eden bir geleneği burada yaşatmak. Ege'nin dört bir yanından şenliğe gelen ve yağmurlu havaya rağmen Karadeniz yayla kültürünü burada yaşatan tüm dostlarımıza ve Bodrumlular'a teşekkür ediyorum" dedi.

YA(KÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)