Nurcan KIRCALI / İSTANBUL, () - Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şile Yağlı Güreşleri başladı. Bu yıl sekizincisi kez düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında 33'ü başpehlivan olmak üzere 119 pehlivan mücadele edecek. Bugün başlayıp hafta sonu düzenlenecek Şile Yağlı Güreşleri, Ahmet Kavakçı, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Recep Kara ve Serhat Balcı gibi önemli isimlerin aralarında olduğu 33 başpehlivan, 34 başaltı pehlivanı, 22 büyük orta, 9 küçük orta büyük ve 21 küçük orta küçük pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile'de 8 yıldır gerçekleşen ata sporunu yaşatmak ve yarınlara ata sporunu taşımak için mücadele ettiklerini belirterek, "Şile'den Kırkpınara giden başpehlivanlık kategorilerine yükselen ve orada önemli dereceler almış Şile'li pehlivanlarımız bu toprağın insanı var. Bizde hem onlara sahip çıkmak hem de ata sporumuza sahip çıkmak için 8 yıldır bu organizasyonu devam ettiriyoruz" dedi.

Güreşlerde kıran kırana geçen mücadelelerde miniklerin güreşleri katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. Ayrıca orta boy güreşlerinde ise pehlivanların ise küçük sakatlıklar yaşandığı görüldü.

(FOTOĞRAFLI)