Ahmet Hamdi ÇİÇEK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - KONYA İl Jandarma Komutanlığı'nda ulaştırma er olarak vatani görevini yapan ve 8 aydır annesini görmeyen Şanlıurfalı 22 yaşındaki Ahmet Okay, komutanları tarafından 'Anneler Günü' için memleketine gönderildi. Oğlunun gelişinden haberi olmayan anne Keziban Okay, kapıyı açtığında oğlunu görünce mutluluk gözyaşı döktü ve ona sarıldı.
Daha önce Şanlıurfa'da görev yapan Konya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, 'Anneler Günü' için bir sürpriz yapmak istedi. Uzun süredir ailesini göremeyen ve annesini çok özlediğini söyleyen Şanlıurfalı er Ahmet Okay'ı ailesine haber vermeden memleketine gönderme kararı alan Albay Emin Dursun, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile görüşüp ulaştırma er Ahmet Okay'ı memleketine gönderdi. Kente bu sabah gelen er Ahmet Okay, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndaki komutanlar tarafından karşılandı.
OĞLUNA DEFALARCA SARILDI
Er Ahmet Okay, daha sonra komutanlarıyla birlikte Veysel Karani Mahallesi'ndeki baba evine gitti. Çalan kapıyı açan annesi Keziban Okay, oğlunu karşısında görünce şaşırdı ve mutluluk gözyaşı döktü.
Oğluna defalarca sarılan ve onu öpen Keziban Okay'ın, 'Anneler Günü'nü de İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli rütbeli kadın personel, karanfil vererek kutladı. Er Ahmet Okay, daha sonra babası Nuri Okay'ın da elini öperek hasret giderdi.
"KUŞ GİBİ UÇMAK İSTEDİM"
Anne ve babasını 8 aydır görmeyen ve terhisine 79 gün kalan Ahmet Okay, Anneler Günü'nde ailesinin yanına gönderildiği haberini alınca sevinçten kuş gibi havalara uçmak istediğini söyledi.
Baba ocağına gideceği haberinin ardından geceleri uyuyamadığını söyleyen er Ahmet Okay, "Haberi alınca çok mutlu oldum. Geceleri uyuyamadım. Kuş gibi havalara uçmak istedim. Anneler Günü'nde annemin yanında olmak mutluluk verici. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
"EN BÜYÜK HEDİYE OĞLUM"
Anne Keziban Okay ise 'Anneler Günü'nde en güzel hediyeyi aldığını ifade ederek, "Benim için en büyük hediye oğlumu görmekti. O da, sağ olsun komutanlarının sayesinde yanımda. Çok mutluyum. Allah herkesten razı olsun. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Baba Nuri Okay ise çok mutlu olduğunu ifade etti.

AHÇ(HK/ESM) (FOTOĞRAFLI)