KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde 76 yaşındaki Hasan Tolu, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa giderek bilgisayar kullanmayı öğrendi.
Seydişehir'de oturan terzi Hasan Tolu, 'Bilenle bilmeyen bir olur mu?' sözünden yola çıkarak Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursuna katıldı. Kursta başarılı olan ve kısa sürede bilgisayar kullanmayı öğrenen Tolu, şunları söyledi:
''En kötü şey cehalettir. Öğrenmenin de yaşı yoktur. Eğer ben bilgisayar kursuna gelmeseydim, boş zamanlarımda kahve köşelerinde oturacaktım. Burada hem bilgisayar öğrendim, hem de zamanımı değerlendirdim. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda kimsenin yardımı olmadan bilgisayar kullanabileceğim. Bilgisayar size dünyaya açan bir kapı. Her türlü bilgiyi rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz. Ben istiyorum ki, ülkemizde bilgisayar öğrenmedik hiçbir insan kalmasın. Bilgisayar doğru kullanıldığı zaman insana bir arkadaştır.''
Eğitmen Emine Öğüt de, Hasan Tolu'nun kursta başarılı olduğunu belirterek, ''Hasan amca, gençlere taş çıkartacak bir performans gösterdi ve bu azmi gençleri örnek olacak nitelikte. Kursumuz devam ediyor. Kurs bittiğinde Hasan amca bilgisayar kullanımında daha iyi bir noktada olacak'' dedi.