ANKARA'nın Kazan Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ilçeye bağlı Kılıçlar Köyü'nde doğuştan zihinsel ve bedensel engelli oğlu 36 yaşındaki Adem ile birlikte derme- çatma barakada yaşam mücadelesi veren 73 Yaşındaki Hatice Kılıç'ın oturduğu evi yeniledi.
Kılıçlar Köyünde oturan 3 çocuk annesi Hatice Kılıç, 1978 yılında eşi 44 yaşındaki Kemal Kılıç'ın hayatını kaybetmesi üzerine, aynı köyde eşi ölen 6 çocuk babası Şevket Kocabaş ile evlendi. Kılıç'ın, engelli çocuğu Adem, 7 yaşında sobayı yakmaya çalışırken devirmesi sonucu oturdukları ev ve bitişiğindeki ahır yandı, hayvanları telef oldu.
İkinci evliliğini yaptıktan 20 yıl sonra ikinci eşini de kaybeden Hatice Kılıç, çocukları ile birlikte yaşam mücadelesine devam etti. Köylülerin yardımı ile derme- çatma barakada kalan Hatice Kılıç'a Kazan Kaymakamlığı 15 bin lira harcama yaparak evini yeniledi. Kılıç, ekim ayından itibaren maaşa bağlanırken, birlikte kaldığı özürlü oğlu ile evinde Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kaymakam adayı Halil Dalak, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Dilek Şenyılmaz'ı ağırladı. Kaymakam'ın geleceğini haber alan Hatice Kılıç 1 TL'ye aldığı imitasyon takılarını takıp, misafirlerini kapıda karşıladı. Kılıç, Kaymakam Veysel Beyru'ya uzun süre sarılması diğer misafirleri duygulandırdı. Hatice Kılıç, "Allah devletimize zeval vermesin, çok şükür güzel bir evim oldu. Herkesten Allah razı olsun" dedi. Kaymakam Veysel Beyru ise ilk geldiğinde evin durumunun hoş olmadığını görüp derhal talimat vererek gerekli çalışma ve incelemeleri yaptıklarını belirtirken, "Hiçbir geliri olmayan Hatice teyzemizin evini sil baştan düzenledik. Evinde oğlu ile birlikte yaşayan teyzemize düzenli ziyaretlerimiz olacak. Ne zaman ihtiyaç duyarsa, biz onun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.