DENİZLİ'de, Anneler Günü için düzenlenen 'Annemle Futbol Oynuyorum' etkinliğinde torunuyla aynı takımda olan 72 yaşındaki Hayriye Güner, kaleye geçti. Babaanne atakları engellemek için elinden geleni yaparken, torunu da gol aradı. Maç sonrası babaanne ve torun Güner, futbol topuyla poz verdi.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Denizli Şubesi tarafından 'Annemle Futbol Oynuyorum' halı saha futbol maçı düzenlendi. Anneler Günü nedeniyle farklı bir etkinlikte bir araya gelen anne ve çocuklar, birlikte halı sahada futbol oynadı. Karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yapıldı. Yoğun yağmur yağışı altında başlayan maçta, anne ve çocuklar birlikte futbol oynamanın keyfini yaşadı. Maçın yıldızı, Hayriye Güner ile 8 yaşındaki torunu Batuhan Güner oldu. Karşılaşma sırasında torununun yer aldığı takımın yenildiği gören babaanne Hayriye Güner, sahaya girerek torunun bulunduğu kaleye geçti. Atakları engellemek için yoğun mücadele veren babaanne yakaladığı topları hemen torununa verdi. Bir pozisyon anında torununun sakatlandığını sanan babaanne Güner, kaleyi bırakıp yardımına koştu. Torununda bir şey olmadığını görüncede tekrar kalesine döndü. Kaleye geçtikten sonra gol yemeyen babaanne Hayriye Güner, torunu Batuhan Güner ile maç sonu futbol topuyla poz verdi.
Anneler gününde babaannesiyle futbol oynamanın keyfini yaşadığını belirten Batuhan Güner, "Çok mutluyum. Eğlenceli bir maç oldu. Babaannemin kaleye geçtiğini görünce inanamadım. Çok şaşırdım. O yüzden çok onu çok seviyorum. Anneler günü kutlu olsun" dedi. Babaanne Hayriye Güner, "Torunumun takımında top oynadım. Torunlarımla çocuklarımla çok mutluyum. Onun hatırı için oynadım. Bizler için en büyük hediye bunlar zaten" dedi.
TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, 8 yıldır böyle etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Amacımız, futbolun büyülü dünyasında aile bireylerini bir araya getirerek güzel zaman geçirmelerini sağlamaktır. Futbolun Fair-Play ruhu içinde, güzellikler içinde oynanabileceğini göstermektir" dedi.

RÇ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)