KAHRAMANMARAŞ'ta 70 sivil toplum kuruluşu, kentteki sorunların belirlenerek çözülmesi amacıyla 'Hedef 12 Şubat 2020: Kurtuluş'un 100. Yılında Kahramanmaraş' adında platform oluşturdu.

Kentteki 70 sivil toplum kuruluşu Bilgi, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü Derneği'nde (BİLSEK) bir araya gelerek 'Hedef 12 Şubat 2020: Kurtuluş'un 100. Yılında Kahramanmaraş' adında platform kurdu. Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında platformun, kentteki sorunların belirlenerek çözüm projeleriyle Kahramanmaraş'ın gelişmesi ve kalkınmasına katkı sunacakları bildirildi.

Platform adına açıklama yapan Ali Çam, 8 ay önce alt yapısı oluşturulan platformda geliştirilecek projelerle çözüm odaklı çalışacaklarını belirterek, "Çok büyük bir onurla ifade etmek istiyorum ki bildirgeyi ulaştırabildiğimiz kuruluşların tamamı metnin altına hiçbir şart öne sürmeden imza atmış bulunuyor. Bu bildirge, 1 milyon Kahramanmaraşlının altına gönül rahatlığıyla imza atabileceği bir metindir. Bu gün 6 yıl sürecek büyük bir projenin ana metni ortaya çıkmış bulunuyor. Altına imza attığımız ve daha yaşanabilir bir şehir hayalimizi ortaya koyduğumuz bu bildirge, aynı zamanda Kahramanmaraş için bir değişim ve dönüşüm hareketinin başladığını gösteren bir belge olarak da önem taşıyor" dedi.

Ali Çam, siyasi düşüncelerinin olmadığını belirterek, "Bizler şehrimizin gelişiminde bir takım çevresel, demokratik, kültürel, sosyal ve ekonomik sorunlar olduğunu, bu sorunların ciddi boyutlara ulaştığını ve artık adı geçen sorunlarla yüzleşme zamanımızın geldiğini düşünüyoruz. Kahramanmaraşlının 1920'de yazdığı destansı zaferin bir benzerini Kurtuluşu'nun 100'üncü yılında bir defa daha yazmak üzere siyasetçiler, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tüm bireyleri bu mücadelede omuz omuza vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.