ESKİŞEHİR'de 'Pamuk Prenses ve 7 Cüceler' adlı amatör tiyatro topluluğunda 'Meraklı' rolünü üstlenen 1 metre 37 santimetre boyundaki Necip Kiriz, gönlünü kaptırdığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) oturan 1 metre 20 santimetre boyundaki Güller Akgün ile evlilik hazırlıklarına başladı.
Pamuk Prenses ve 7 Cüceler tiyatro topluluğunda 1996 yılından bu yana yer alan 33 yaşındaki Necip Kiriş, yaklaşık 5 ay önce Eskişehir Sakatlar Derneği'nin düzenlediği etkinliğe katılarak Balıkesir Avşa Adası'na gittiğini söyledi. Burada, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan'ın kendisini geziye KKTC'den katılan 29 yaşındaki Güller Akgün ile tanıştırdığını anlatan Kiriz, "Güller ile orada tanıştım ve aşık oldum" dedi.
Avşa'da tanıştığı Güller Akgün ile daha sonra telefon ve internet aracılığıyla görüştüklerini ifade eden Necip Kiriz, Eskişehir Valiliği'nin de 2 ay önce Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde KKTC'ye gezi düzenlediğini söyledi. Bu geziye kendisin de katıldığını belirten Kiriz, KKTC'nin Dipkarpaz bölgesinde yaşayan Güller Akgün ile 3 gün süreyle yüz yüze görüştüklerini kaydetti.
'AŞKIMIZ BÜYÜK'
KKTC'den döndükten sonra görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Kiriz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Güller ile evlenmeye karar verdik. Bir hafta önce ağabeyim Tuncay Kiriz ve yengemle birlikte Kıbrıs'a Güller'i istemeye gittik. Ailesi bize olumlu yaklaştı. Kendilerinin de Eskişehir'e bizi görmeye geleceklerini söyledi. Buraya gelip, bizim yaşadığımız yeri görecekler. Ben Güller'i çok seviyorum. O da beni çok seviyor. Boyumuz küçük olabilir ancak aşkımız büyük. O benim ruh ikizim. Onunla evlenmek için şimdiden hazırlıklara başladım."
Kendisinin 4 ay öncesine kadar Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde PVC kapı pencere üretimi yapan fabrikada çalıştığını ancak fabrikanın iflas etmesiyle işsiz kaldığını söyleyen Necip Kiriz, "Şu an işsizim. İş arıyorum. En kısa zamanda bir işe girmek istiyorum. İşe girersem bir yandan da tiyatro çalışmalarımı sürdüreceğim. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya 2 ay önce Kıbrıs gezisine katılmama yardımcı olduğu için teşekkür ederim. Vali Bey bana her konuda yardımcı olacağını söyledi" dedi.