BURSA'nın yapımı 18 yıldan bu yana devam eden, 7 bin 500 seyirci kapasiteli Nilüfer Salonu’nda ince işçiliklerde sona gelindi. Önümüzdeki ayın sonunda hizmete açılması beklenen salonun zemin ve birçok malzemesi yurt dışından getiriliyor.
Yapımı üstlenen Sarıdağlar Şirketi'nin İnşaat Mühendisi Emin Eftal Konuk, yapılan ihale ardından son 2 yılda bitme aşamasına gelen tesisi belirlenen süreden 3-4 ay önce teslim edeceklerini söyledi. Konuk, çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:
"Salonun zeminin şap işi tamamlandı. Spor müsabakalarının oynanacağı zemin dünya standartlarına uygun olacak. Bu nedenle FIBA onaylı ahşap parke Amerika’dan potalarla birlikte Türkiye’ye geliyor. Bugün veya yarın zeminle ilgili işlemler başlayacak. Hazırlanan plakalar salona döşenmesinin ardından ABD’den gelecek malzeme salona döşenecek."
MALZEMELER GELİYOR
Yurt dışından gelecek başka bir bölümün salonun 4 ayrı tribününden görülecek skorboard olduğu belirten Konuk, şöyle devam etti:
"Skorboard’ın takılacağı yeri hazırladık. Montajı sona erdi. Buraya konulacak malzemeler ise gümrüğe gelmeye başladı. Gümrükte sorun çıkmaması halinde montaj işleminin bu ayın sonuna veya şubat ayının ilk haftasına yetiştirmek için gayret içersinde olacağız."
ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Nilüfer Spor Salonunu ortaya çıkartacak çevre düzenlemesi çalışmaları da başlatıldı. Öncelikle sporcu girişinin yapılacağı özel bölümde çevre düzenlemesine dün başlandı.  Mühendis Konuk, şöyle konuştu:
"Tesisi güzelleştirecek olan çevre düzenlemesi işlemine girişten başladık. Önce bordürler döşenecek. Tesis Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu için doğalgazın tesise gelmesi için BOTAŞ’ın boruları döşemesini bekliyoruz. Borular döşenmesinin ardından hemen asfalt işini yapacağız."
İL MÜDÜRÜ ŞAHİN: SEVİNDİRİCİ
Bursa Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Süleyman Şahin, tesisin teslim süresinden 3-4 ay önce tamamlanmasının sevindirici olduğuna dikkat çekti. Şahin salonla ilgili olarak şunları söyledi:
"Salonun yeniden ihale edilmesinden bu aşamaya kadar her bölümüyle yakından ilgilendik. Bitme aşamasına gelmesi bizleri çok mutlu etti. Tesisin bu noktaya gelmesinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç’ın büyük katkıları oldu. Onlara da Bursa adına teşekkür ediyoruz. Doğalgaz işlerinin hemen tamamlanması için yetkililerle temas halindeyiz. En kısa sürede gaz sorunu da çözülecek. Elektirik, su bağlantıları yapıldı."