TÜRK Hava Kuvvetleri'nden yarbay rütbesinde emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleşen 68 yaşındaki Kazım Yurdal, profesyonel dağcılık yapıyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve profesyonel dağcılık sertifikalarını alan emekli yarbay, Antalya dağlarını keşfediyor.
AKUT'a üye olan Kazım Yurdal, dağ zirvelerine tırmanıyor. AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül'ün arama ve kurtarma eğitimi verdiği Yurdal, yaşına rağmen engelleri tek tek aşıyor. Gençlerin nefesinin kesildiği noktaları çok kolay tırmanan Yurdal, sarp kayalıklarda rota çiziyor.
DAĞLARA AŞIK
Dağcılığa aşık olduğunu dile getiren Kazım Yurdal, sarp kayaları keşfetme, arkasından gelen genç dağcılara yol açma ve belirlediği güzergahtan zirveye ulaşmalarını sağlamanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Dağcılığın dışında profesyonel dalgıçlığı da bulunan, yaşının limitlerini zorlayan Kazım Yurdal, kendisini şöyle anlattı:
"Yaş benim için kıstas değil. Kendime güvenim, fiziksel dayanıklılığım beni dağların zirvesine taşıyor. Dağcılığa ilk merak sardığım yıllar ile bu yıllar arasında hiçbir kaybım yok. Ben zirveleri, zoru ve başarmayı seviyorum. Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yaptığım yıllarda da zorluklar bizim için kolaydı, hala da öyle. Her hafta sonu farklı bir dağı keşfetmek ve tırmanmak beni gençleştiriyor, güçlendiriyor."