CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, kentin su ihtiyacını karşılayan ana su hattında 66 kez patlama yaşanması nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.
Pazar günü akşamı, Salıbeyler Mahallesi Yayla Sokak üzerinden geçen ana su şebekesi bomba gibi patlarken, yolda 10 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde çukur oluştu. Son olarak yaşanan 66'ncı patlamanın ardından CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz hakkında "Görevini kötüye kullanma" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Yıkılmaz beraberindeki yaklaşık 70 partili ile Bolu Adliyesi'ne gelerek dilekçeyi teslim etti.
Su isale hattının yapımı sırasında Başkan Alaaddin Yılmaz tarafından CTP boru kullanılması hususunda ısrar edilerek İller Bankası'na proje değişikliği talep edildiğinin belirtildiği suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:
"İller Bankası tarafından CTP borunun yüksek basıncına dayanmayacağı konusunda uyarı yapılmasına rağmen bu hususta şüphelinin ısrarları sonucunda isale hattında CTP borular kullanılmıştır. Gölköy baraj göletinden Salıbeyler Mahallesi'nde bulunan arıtma tesisine kadar uzanan yaklaşık 10 kilometrelik hat üzerinde yüksek basınca dayanıklı olmayan bu borular sık sık ve çok şiddetli olarak patlamakta, patlamalar sonucu patlamanın meydana geldiği bölgelerde uzun süreli su kesintileri yaşandığı gibi vatandaşların ev ve işyerleri sular altında kalmakta, asfalt kaplamalar zarar görmektedir. Şüphelinin sırf kendisine yakın olan kimselere kazanç sağlamak gayesi ile CTP boru kullanılmasında ısrarlı davranması sonucunda bölgede yaşayan halk zarar gördüğü gibi belediyenin kaynaklarının şüpheli tarafından savurganca kullanılması sonucu kamu zararı oluşmaktadır."
ISRARLA CTP BORUNUN DÖŞENMESİNİ İSTEDİ
Başkan Yılmaz'ın kentte bulunan inşaat mühendislerini, makine mühendisleri ve mimarları ciddiye almadığını belirten Yıkılmaz, "Ben merkezci zihniyet tam 66 kez patlamış durumda. Bir can kaybının olmaması Allah'ın bir lütfudur. Ancak bu ne zamana kadar sürecektir. Belediye başkanı bu projenin hiçbir aşamasında yer almadığını, müdahale etmediğini, kimin ihaleyi aldığını bilmediğini ve tüm sorumluluğun İller Bankası'nda olduğunu açıklamıştır. Olayın başından bu yana yaşananlar belediye başkanını tümden yalanlamaktadır. Başkan çok açık ve net söylüyorum bu ihalenin organizatörüdür. Belediye başkanı seçilmeden önce birlikte taşeronluk yaptığı mesai arkadaşının sattığı ve Türkiye'de tek bir satıcısının bulunduğu ve teknik adı CTP boru olarak telaffuz edilen cam elyaf boruyu model olarak seçmezdi. Israrla bu borunun döşenmesini istemiştir" dedi.