İSTANBUL, () ÜCRETSİZ ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle 65 yaş ve üstü vatandaşlara toplu taşıma araçları ücretsiz hale geldi. İETT yapılan düzenleme üzerine 65 yaş üstü vatandaşların indirimli seyahat kartlarını ücretsize çevirebileceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, İETT tarafından verilen ve sayıları 400 bini bulan 60 yaş üstü indirimli “Sosyal Kart” sahibi vatandaşlardan gün, ay ve yıl olarak 65 yaşını dolduranların kartları otomatik olarak ücretsize çevrilecek. Vatandaşlar, kartlarını en yakın biletmatik ya da otomatik satış makinelerine okutarak kolayca ücretsiz karta dönüştürebilecek. Dönüştürülen kartlar 2025 yılına kadar kullanabilecek. İstanbul genelinde 232 Biletmatik cihazı ve 145 Otomatik Satış Makinesi bulunuyor. Sosyal Kart’ı olmayan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ise ücretsiz seyahat kartlarını alıncaya kadar nüfus cüzdanlarını göstererek de ücretsiz seyahat edebilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca yayımlanan yönetmelik uyarınca İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veren İETT otobüsleri, TCDD Hatları, İstanbul Ulaşım Hatları, İstanbul Otobüs A.Ş. hatları, Özel Halk Otobüsleri Hatları, İstanbul Şehir Hatları, Dentur ve Turyol Hatları ile Mavi Tur Hatları 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor.

 TT (FOTOĞRAF)