Timur TARLIĞ/İSTANBUL, () KADIKÖY’de yıkılacak bir binanın bahçesindeki 2 çam ağacı kesildi. Sokak sakinlerinin karşı çıkmasıyla durdurulan kesimde zarar verilen ağaçların en az 60 yıllık olduğu belirtildi.

Erenköy, Kantarcı Rıza Sokak’taki yıkılarak yenilenecek bir binanın bahçesindeki 2 çam ağacı kesildi. Birkaç sokak sakini kesime tepki göstererek Kadıköy Belediyesi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen zabıta ekipleri kesimi durdurarak, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Kadıköy Belediyesi’nden gelen yetkililer, adrese gelerek kesilen ağaçları yerinde inceledi. Aynı sokakta muayenehanesi bulunan diş hekimi Coşkun Özyıldırım, birkaç komşusu ile birlikte gösterdiği tepki üzerine kesimin durduğunu, Kadıköy Belediyesi zabıta ekiplerinin de kesimle ilgili kontrole geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“ Ben buraya 1970’lerde taşındım. Ben geldiğimde bu ağaçların en az 20 yıllık olduğu söyleniyordu. Bu ağaçlar 60 yaşından daha yaşlı. Bu ağaçlar bizim ciğerlerimiz. Biz zabıta ekiplerine ihbarda bulunduk. Ekipler gelerek kesimi durdurdu. Kestikleri ağaçları apartmanın kazan dairesine saklamaya çalıştılar.”

"Civar semtlerde daha kötü durumda binalar varken Erenköy’de neredeyse her sokakta 3 inşaat" devam ediyor diyen Özyıldırım, “ Burada bırakın çevreye verilen rahatsızlığı ambulansaların bile geçemeyeceği şekilde inşaat yapıyorlar. Daha kötü durumdaki binalara dönüşüm yapmak yerine bu çevrede yapıyorlar. Yıkılacak binaların bahçelerindeki yetişkin ağaçları katlediyorlar” diye konuştu.

Kadıköy ve Pendik belediyelerinin meclislerinde ağaç kesimlerinin önlenmesiyle ilgili kararlar beklediğini belirten Özyıldırım,  “Biz vatandaşlar olarak, çevre bilinciyle bu kararların çıkması için belediyelere destek olmalıyız. Bu binanın etrafında daha kesilecek ağaçlar var. Konuyla ilgili olarak resmi makamlara hukuki başvurularımızı da yapacağız” dedi.

(FOTOĞRAF)