- SAMSUN'un İlkadım İlçesi Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' hakkında bilgi vererek, "Eğitim sonunda 60 kişi kendi işini kurmak için büyük fırsatlar yakalayacak" dedi.
İlkadım İlçe Kaymakamlığı ile Orta Karadeniz Engelliler Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın da (OKA) desteklediği 'Beni Gerçekten Anlıyor Musun?' adlı projenin bir ayağı olan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başlatıldı. KOSGEB işbirliğinde verilecek olan eğitimin tanıtım toplantısında konuşan İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, projenin işitme engellilerin toplumsal kaynaşmalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Samsun'da yaşayan 19-35 yaş arası en az ön lisans mezunu 40 gence işaret dili, işaret dili öğretici ve tercüman eğitimi, mesleki eğitim kursu ve kişisel gelişim kursları verildiğini ifade eden Kaymakam Ahmet Narinoğlu, "İlimizde yaşayan 150 işitme engelliye ortak işaret dili öğretilmekte ve ilimizde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, özel işletmelerde çalışan 650 kişiye işaret dili farkındalığı eğitimleri verilmektedir. Böylelikle bu kurumlarda çalışan personellerin toplumun bir parçası olan işitme engelliler hakkında farkındalıkları arttırılacak, işitme engelliler ile kurabilecekleri temel iletişim becerilerini kazanmış olacaklardır" dedi.
Hedef grubu içerisinde bulunanlara yönelik 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilmesindeki amaçlar hakkında da bilgi veren Narinoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Amacımız, bireylerin, özellikle engellilerin ve gençlerin istihdam edilebilirliklerini, iş kurma, girişimcilikle ilgili bilgi, beceri, bilinç düzeylerini arttırmak ve girişimciliklerinin desteklenmesini sağlamaktır. İlkadım Kaymakamlığı, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ve KOSGEB işbirliği ile sağlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sayesinde katılımcılar kendi iş fikirleri ile KOSGEB'den hibe alma imkanına kavuşabilecekler. Açtıkları işletmelerde işitme engellilerle sağlıklı iletişim kurabilecekler. İşitme engellileri bu işletmelerde çalıştırabilecekler. Ayrıca eğitim sonunda katılımcı 60 kişiye ‘Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası’ verilecek ve katılımcılar bu sertifika ile projelerini hayata geçirebilecekler." 
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ayrıca KOSGEB hibe ve kredi programlarından faydalanabileceğini söyleyen Ahmet Narinoğlu, "Eğitimde proje hazırlama, iş fikri oluşturma, atölye çalışmaları ve swot analizi ile bireylerin girişimciliğini ön plana çıkaracak onları motive edecek sunumlar bulunuyor. 60 kişiye kendi işini kurmak için büyük bir fırsatlar sunan eğitim, toplamda 70 saat sürecek" diye konuştu.