YALOVA Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğünde oluşturulan bir proje kapsamında resmi nikâhı olmadan çocuk sahibi olmuş 5 çiftin toplu nikâhı kıyıldı. Törende 32 yıldır birlikte yaşayan 6 çocuk ve 4 torun sahibi olan Esma ve Mehmet Atlı çiftinin de resmi nikahları kıyılarak birliktelikleri resmileştirildi.
Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğüne Yalova Emniyet Müdürlüğü, Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Yalova Belediyesi’nin de desteğiyle çocuk sahibi olup da nikâhı kıyılamamış aileler için nikâh töreni yapıldı. Yalova’da toplam 5 çiftin nikâhı kıyıldı. Çiftlerin nikâh şahitleri ise Yalova Valisi Esengül Civelek oldu. Bahane Cafe’de gerçekleştirilen toplu nikah törenine Esengül Civelek'in yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Ak Parti’li Yakup Koçal, Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Yalova İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Kurnaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevgi Kılıç, Yalova Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları ile nikâhı kıyılacak olan çiftler ve çocukları katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Başkan Dondurmacıoğulları, “Yalova Belediyesi ve Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ile ortaklaşa ‘Mutluluk İçin Bir Evet Yeter’ isimli bir proje yaptık. Bu proje kapsamında çocuk sahibi olup da resmi nikâhı olmayan çiftlerimizi belirledik. Şimdiye dek belirlediğimiz 5 çiftimizin toplu nikâh törenini yapmaktan mutluluk duyuyorum. Projemiz bundan sonra da devam edecek” dedi.
BAŞKANDAN BALAYI HEDİYESİ
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Binlerce nikâh kıydık ama toplu nikâh ilk kez kıyıyorum. Yalova için bir hedef koyuyoruz. Yalova’da nikâhsız çift bırakmayacağız” dedi. Başkan Koçal, çiftlere ise “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da mutluluğunuzun devam etmesi için birbirinizi eş olarak kabul ediyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Başkanın sorusuna ‘evet’ yanıtını veren çiftler, resmi olarak karı-koca ilan edildi. Başkan Koçal, çiftlere bir de balayı sözü verdi.
VALİDEN ÇEYREK ALTIN
Çiftlerin nikâh şahidi olan Yalova Valisi Esengül Civelek ise yaptığı konuşmada, “Çiftlerimizin şu ana kadar var olan mutluluklarının devamını diliyorum” diyerek evlilik cüzdanlarını bayanlara takdim etti. Vali Civelek, bir de kadınlara çeyrek altın taktı.
Törende 32 yıl birlikte yaşayan 6 çocuk ve 4 torun sahibi olan akraba Esma ve Mehmet Atlı çiftinin yanı sıra 2 çocuk sahibi olan Yeşim Kurt ve Murat Ulucan, 2 çocuk sahibi olan Gülbahar Derin ve Emre Tokluoğlu, 1 çocuk sahibi olan Sibel Güncer ve Serkan Bozcan ile 1 çocuk sahibi olan Vesile Ünlüyayla ve İsmail Cabir çiftinin nikâhları kıyıldı. Bu zamana kadar çeşitli nedenlerle nikâh kıyamadıklarını belirten çiftler, bu durumdan oldukça memnun olduklarını ve ikinci bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.