İSTANBUL, () BAŞKOMUTANLIK Meydan Muharebesi’nin 92’nci yıldönümü bu yıl bir rekor denemesiyle kutlanacak. Büyük Taarruz’un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı portresi Anıtkabir’in bahçesinde binlerce kişiyle oluşturulacak.
Rekor denemesi, Sakarya Meydan Muharebesi sonrası 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz’un yıldönümünde gerçekleştirilecek. İlk olarak 2012 yılında İzmir’de 2 bin 400 kişiyle Atatürk portresi yapıldığını ve daha sonra aynı etkinliğin 2013 yılında Bursa’da 5 bin 990 kişiyle gerçekleştiğini hatırlatan organizasyon yetkilisi Berk Mertel, Bursa’daki rekorun ardından Anıtkabir’de 6 bin kişiyle rekorun tazelenmesini hedeflediklerini bildirdi.
“Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflenen etkinliğin, Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir Komutanlığı, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşeceğini ifade eden Mertel, katılmak isteyenlerin 26 Ağustos’ta saat 12.00’de açılacak kayıt masalarında kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.
Etkinliğin tamamen o gün orada bulunan ve ilk kayıt yaptıran 6000 kişi ile gerçekleşeceğini vurgulayan Mertel, şöyle devam etti:
“Gönüllü katılımcı olmak ve tarihe geçecek bu karede yer almak isteyenlerden siyah giyinmelerini ve yanlarında çanta getirmemelerini rica ediyoruz. Ayrıca etkinliğimize katılım için alt yaş sınırı 13. Tüm katılımcıların alanda yerini alması sonrasında yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz kalacak ve bir tarih yazılacak. Etkinliğimize katılanların dili, dini, ırkı, dünya görüşü ne olursa olsun Atatürk için, tarihe tanıklık etmek için bir araya gelecek.”
(FOTOĞRAF)