Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan proje kapsamında 6 ayda 2 bin ilkokul ve meslek lisesi öğrencisine 'girişimcilik' konusunda eğitim verildi.
İlkadım Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 'Adam olacak çocuk' projesi başlatıldı. Geçen yıl 17 Kasım’da başlayan proje kapsamında İlkadım İlçesi'ndeki 20 okuldaki 2 bin ilkokul ve meslek lisesi öğrencisi 'girişimcilik' eğitimine katıldı. Yaklaşık 1 saat süren eğitim programlarında öğrencilere girişimcinin özellikleri ve örnek başarı hikayeleri anlatıldı. Çocuk yaşta iş hayatına giren ve yaptıkları farklı işlerle başarı elde eden genç girişimcilerin hayat hikayeleri paylaşıldı.
STSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik öğrencilere, projenin pilot bölge olarak bu yıl İlkadım İlçesi'nde uygulandığını belirterek, "Mayıs ayı sonu itibariyle bu yılki çalışmalarımız tamamlanacak. Bu yıl 2 bin 500-3 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz. İlkadım İlçesi'nde bütün okullarda bu eğitimi verdikten sonra projeyi il geneline yaymayı istiyoruz" dedi.
Amaçlarının farkındalık yaratmak, girişimcilik konusunda öğrencilerin kulaklarına kar suyu kaçırmak ve gelecek planlarına dahil etmek olduğunu söyleyen Hatice Gülay Atik, "Gişimcilikle ilgili çocuklarımızın erken yaşta eğitim alıp bilgi sahibi olmaları çok önemli. Aldıkları bu bir saatlik eğitim onların belki de bütün hayatlarını etkileyebilir. Hayata karşı atacakları adımlarda cesur davranmalarını, atak olmalarını sağlayabilir. Aslında o büyük başarıların ilk adımlarının çocukken, gençken atıldığını söylüyoruz" diye konuştu. 
Hatice Gülay Atik, Türkiye genelinde girişimcilikle ilgili öğrenci sayısı bakımından en geniş kapsamlı projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

YK(MS/AAA) (FOTOĞRAF)