ZONGULDAK'ta 59 yıllık evli 87 yaşındaki Ahmet Cemal Cinel ile aynı yaştaki eşi Asiye Cinel, 1 gün arayla öldü.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli maden işçisi Ahmet Cemal Cinel, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde 31 Aralık Salı günü saat 07.15'te yaşamını yitirdi. Cinel'in cenazesi aynı gün gözyaşları arasında toprağa verildi. 59 yıllık eşinin ölümüyle yıkılan akciğer kanseri hastası Asiye Cinel de 1 gün sonra 1 Ocak Çarşamba günü saat 09.15'te evinde öldü. Kadının cenazesi de aynı gün eşinin mezarının yanında toprağa verildi. 5 çocuk 11 torun sahibi Cinel çiftinin 1 gün arayla ölmesi yakınlarını üzüntüye boğdu.
'BİRBİRLERİNİ ÇOK SEVİYORLARDI'
47 yaşındaki Özkan Cinel, babasının acısını atlatamadan annesinin ölüm haberiyle sarsıldıklarını söyledi. Özkan Cinel, şöyle konuştu:
"Madenden emekli olduğu için babamda ciğer rahatsızlığı vardı. 1.5 ay önce zatürreden hastaneye yatırdığımız anneme ise akciğer kanseri teşhisi konuldu. 1 gün arayla ikisini de kaybettik. Birbirlerini çok seviyorlarmış ki mezarda da birbirlerini yalnız bırakmadılar. Babam sağlığında hep, 'Asiye, Allah senden önce benim canımı alsın, senden sonraya bırakmasın. Ben sensiz ne yaparım' derdi. Annem de 'Ben ölürsem baban nereye gidecek, nereye sığacak' diyerek babamı düşünürdü. Babamın dediği oldu. Birbirlerini çok seviyorlardı."