MUŞ'taki merkez 75'inci Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Ortaokulu (YİBO) Müdürü 58 yaşındaki Mehmet Güneş ömrünün 38 yılını eğitime adadı.
Alparslan Kız YİBO'da 29 yıl görev yapan, kızların okullu olması için Muş'un ilçe ve köylerini dolaşarak öğrenci toplayan Mehmet Güneş, yüzlerce çocuğu okulla buluşturdu. Taşoluk YİBO'da üçüncü yılına girdiğini anımsatan ve öğrencilerin 'Güneş baba' diye adlandırdığı 4 çocuk babası Mehmet Güneş, meslek hayatında saat 06.00'da çalışmaya başladığını ve saat 22.00'de öğrencileri yatırdıktan sonra evine gittiğini belirtti. 29 derslikli okulda 33 öğretmenin görev yaptığını, 560'ü yatılı 916 öğrencinin eğitim gördüğüne kaydeden Güneş, öğrencilerin her zaman yakınında ve yanında olduğunu söyledi. Hafta sonu tatilini okulda geçiren Mehmet Güneş, şöyle dedi:
"Mesleğimi evlatlarım kadar kutsal görüyorum. Allah, bana ömür verdikçe öğrencilerim için çalışacağım. İl, İlçe ve köyleri tek tek dolaşıp çocuklarını okula göndermeyen yüzlerce aileyi ikna edip çocuklarını okulla buluşturdum. Bu öğrencileri çok iyi makam ve mevkilerde görünce dünyalar benim oluyor. Mesleğimin 33 yılını yatılı okullarda geçti. Öğrencilerin öğretmeninden çok kendimi hep onların anne ve babası olarak gördüm."