Yaşar ANTER/İZMİR, () - İZMİR'de 2- 3 Temmuz 2014 tarihlerinde düzenlenen Masterlar Atletizm Türkiye Şampiyonası öncesinde, yarışmanın yapılacağı pist yakınlarında 55 metre yüksekliğindeki aydınlatma lambaları iki işçi tarafından kontrol edildi. İşçilerin 55 metrelik direğin tepesinde terlikle, baretsiz, emniyet kemersiz, eldivensiz ve hiçbir koruma tedbiri almadan çalışmaları görenleri şaşkına çevirdi. Avrupa'da benzer işlerde çalışanların aldığı güvenlik önlemleri ise "İnsan hayatı niye bizde bu kadar ucuz?" dedirtti.
Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve iki gün süren Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası Atatürk Stadı Seha Aksoy Atletizm Pisti'nde yapıldı. Cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve hava sıcaklığı nedeniyle gece de devam eden yarışmalar öncesinde statta görevli iki elektrik işçisinin yaklaşık 55 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğine terlikle, baretsiz, emniyet kemersiz, koruma eldivensiz çıkarak yaklaşık 45 dakika çalışmaları görenleri şaşırttı. İş güvenliği ihmalini akıllara getiren olayda şans eseri işçiler herhangi bir kaza atlatmadan görevlerini tamamladı.
Avrupa'da belirli bir yüksekliğe çıkarak çalışan işçilere bakıldığında ise önce iş güvenliği ve can emniyetinin geldiği görülüyor. Her gün onlarca işçinin tedbirsizlik nedeniyle can verdiği ülkemizde bu örneklerin son olarak yaşanması ümit ediliyor.
FOTOĞRAFLI