Teoman ERİŞ- Saffet YENİGÜN/ALANYA, KEMER (Antalya), () - ANTALYA, dün gece yarısı Akdeniz açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem nedeniyle Alanya, Kemer ve Kumluca ilçelerinde vatandaşlar sokağa döküldü. Deprem can ya da mal kaybına yol açmadı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın açıklamasına göre deprem, saat 00.00'da meydana geldi. Merkez üssü Doğu Akdeniz olan ve yerin 25.6 kilometre derinliğindeki deprem, Antalya ve bazı ilçelerinde hissedildi. Yaklaşık 40 saniye süren deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.
DEPREM KORKUTTU
Antalya kent merkezi ile batı kısmındaki ilçeleri Kemer, Kumluca ve Finike'de yoğun hissedilen deprem paniğe neden oldu. Özellikle Kemer ve Kumluca ilçelerinde bazı vatandaşlar geceyi parklarda geçirdi. Kemer'de deprem sonrası polis telsiz anonslarında, vatandaşların sokaklara döküldüğü yönünde ihbar alındı. Panik nedeniyle bazı vatandaşların balkon ya da pencerelerden atlayabileceği düşüncesiyle Aslanbucak ve Kuzdere mahallelerinde polis çalışma yaptı. Ancak bu mahallelerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Alanya'da ise deprem nedeniyle panikle evlerinden çıkanlar, uzun süre olayın şokundan kurtulmaya çalıştı. Otellerdeki yabancı turistler de olayın şokuyla kendilerini sokağa attı.

FOTOĞRAFLI