ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen engelliler şöleninde 50 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi. 
Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'nin, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu'ndaki şölende okunan İstiklal Marşı'na Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri işaret diliyle eşlik etti.
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, konuşmasında tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Ereğli Belediye Başkanvekili AK Parti'li Halil Bozkuş ise herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
"Hepimiz Ereğli'de yaşıyoruz. Yaşamımızı sürdürürken engellerle karşılaşıyoruz. Bu ülkenin sinema salonuna giremiyoruz, belediyesine çıkamıyoruz. Bizler, sizlerin önündeki bu engelleri kaldırmak için başta kısa sürede somut adımların atılacağının sözünü veriyoruz."
Doğuştan tekerlekli sandalyeye mahkum olan 12 yaşındaki Bergüzel Yılmaz da "Tekerlekli sandalyeler bizim dünyamız, elimiz, ayağımız" diyerek hediye edilen tekerlekli sandalye için teşekkür etti. Bergüzel Yılmaz, annesi Nevriye Yılmaz için yazdığı, 'Annem Benim' şiirini de okudu. Duygulanan anne ve kızının birbirlerine sarılarak ağlaması salondakileri de duygulandırdı.
Fiziksel Engelliler Derneği tekstil atölyesinden mezun olan 10 kursiyerin diplomalarının verildiği şölende 50 engelliye de dernek tarafından sağlanan tekerlekli sandalyeler teslim edildi. Şölende TRT sanatçısı Sebahat Arslan da şarkılarıyla engellileri eğlendirdi.

ŞN(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)