Enver ALAS / İstanbul, () 11 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan 'Genç İnisiyatif Platformu' ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Bayrampaşa Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Oyuncağımı Paylaşıyorum' adlı kampanya sonucu toplanan 50 bin oyuncak, Suriyeli mülteci çocuklar ve bazı Doğu ve Güneydoğu illerindeki çocuklara dağıtılmak üzere yola çıktı.
İstanbul genelinde toplanan; bisikletten topa, arabadan ayıya kadar 50 bin oyuncak, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'nin çeşitli kentlerinde kurulan mülteci kamplarına yerleşen Suriyeli çocuklar ile Van ve Muş'taki çocuklar için toplandı. Kampanyaya katılan çocuklar, özellikle kendi oyuncaklarını vererek, hiç tanımadıkları arkadaşlarına destek oldular. 6 kamyonet dolusu oyuncak, Bayrampaşa Belediyesi'nin önünden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in katıldığı törenle uğurlandı.
Aziz Babuşcu, Genç İnisiyatif Platformu'nun 'Oyuncağımı Paylaşıyorum' kampanyasının başarıya uluşmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Babuşcu, "Bizim milletimiz nerede bir mazlum ve mağdur varsa onun yanında yer almayı, onun acısını paylaşmayı doğal bir refleks olarak benimsemiş ve bu refleksini çok farklı şekillerde ortaya koyarak, o yardımı yaşamıştır. Bu projeye destek olan, kendi oyuncaklarını Suriyeli ve Doğu illerimizdeki kardeşlerine ulaşması için veren çocuklarımızı tebrik ediyorum" dedi.

"23 NİSAN’IN UNUTULAN ÇOCUKLARINA HEDİYE ETTİK"
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de, 23 Nisan’ın unutulan çocuklarını tekrar unutturmamak maksadıyla sivil inisiyatif ile birlikte projeyi yürüttüklerini söyledi. Aydıner, "Suriyeli çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi, oyunlar oynaması gerekiyordu. Bu yüzden 50 binin üzerinde oyuncağı toparladık. Halkımızın birçoğu da ceplerinden çıkarttığı paralarla oyuncak aldı. Küçük çocuklarımız da oyuncaklarını topladı. Bizi, Suriye’den ülkemize gelmiş çocuklarımıza oyuncaklarını ulaştırmak çok mutlu etti" diye konuştu.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 'Genç İnisiyatif Platformu'nun Sözcüsü İsmail Aşçı ise, yardımların devamının geleceğini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kampanyaya oyuncaklarını vererek katılan çocuklar da mutluluklarını ifade ettiler. Kampanyaya uzaktan kumandalı arabasını vererek katılan 11 yaşındaki Yiğit Can, "Elimizden geldiğince kampanyaya yardım yapmaya çalıştık" dedi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)