Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan bisiklet tamircisi Mustafa İlhan, 5 yıl önce işyerinin arka bahçesine bıraktığı yarış bisikletini, gövdesi arasında yeşeren akasya ağacı nedeniyle kullanamıyor. Ağacı kesmek istemeyen İlhan, bu nedenle bisikletinden vazgeçti.
Sandıklı'da bisiklet tamirciliği yapan Mustafa İlhan, 5 yıl önce kullandığı yarış bisikletini Dere Boyu Caddesi'ndeki işyerinin arka bahçesine bıraktı. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle bisikleti kullanmayan İlhan, kısa süre önce işyerini buradan başka bir dükkana taşıdı. Zamanla kilo aldığı için spor yapmak isteyen Mustafa İlhan, bisiklete binmek istedi. Aklına yarış bisikleti gelen İlhan, eski işyerinin bahçesine bıraktığı bisikleti almaya gitti. Bahçeye giren İlhan, gördüğü manzara karşısında oldukça şaşırdı.
BİSİKLETİN ORTASINDAN AĞAÇ GEÇTİ
İlhan, bisikletin çatısı arasında akasya ağacı yeşerdiğini gördü. Ağacı kesmeden bisikleti almanın imkanı olmadığını gören Mustafa İlhan, ağaca zarar vermek istemediği için bisikletinden vazgeçti. Ağaçları çok sevdiğini ve zarar vermek istemediğini belirten Mustafa İlhan, "Kendi kullandığım bisikleti buraya bırakmıştım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı unuttum. Biraz kilo aldığım için bisiklete binmek istedim. Ancak bisikletin çatısı arasında ağaç yetiştiğini gördüm. Komşular ağacı kesip almamı söyledi. Ancak ben bunu yapmak istemedim. Bisikletin çatısını kesik çıkardığımız da ise sağlam olmaz. Bu nedenle bisikleti burada bırakma kararı aldım" dedi
TATLI BİR ANI
Yeni bir bisiklet almaya karar verdiğini kaydeden İlhan, komşularından ağacı kesmemelerini istedi. Akasya ağacının kendi kendisine yetiştiğini de belirten İlhan, "Zaman zaman televizyonda ya da internette benzer haber görüyoruz. Ancak ilk kez kendimiz canlı canlı şahit olduk. Benim gibi gören herkes çok şaşırdı. Ağaç kesilmediği sürece bu bisiklet burada tatlı bir anı olarak kalacak" diye konuştu.

AD(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)