SAMSUN’un Çarşamba İlçesi'nde arkadaşlarıyla sokakta oynarken düşüp kolunu kıran, götürüldüğü özel hastanede kolu alçıya alındıktan 2 gün sonra kangren olunca dirdek hizasından kesilen 5 yaşındaki Zehra Toprak'ın ailesi yardım istedi. Küçük çocuğun arkadaşlarının sürekli kolunu sorması nedeniyle anasınıfına gitmek istemediğini belirten baba Adem Toprak, "Kızım kolunun tamir edilip geri takılacağını sanıyor. Kızıma kol nakli yapılmasını istiyorum. Yardım bekliyoruz" dedi.
Çarşamba İlçesi Hasbahçe Mahallesi’nde geçen Haziran ayında meydana gelen olayda inşaat işçisi 34 yaşındaki Adem ve ev hanımı 29 yaşındaki Havva Toprak çiftinin kızları Zehra Toprak, evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynadığı sırada düşüp sol kolunu kırdı. Kolunda açık yara oluşan minik kız, annesi tarafından kent merkezinde bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Burada Ortopedi Uzmanı T.K. tarafından muayene edilen Zehra Toprak'ın kolu alçıya alındı ve evine gönderildi. Ancak Zehra Toprak, ağrılarının artması üzerine ertesi gün yakınları tarafından tekrar aynı hastaneye götürüldü. Burada alçısı çıkarılan küçük kız, kolundaki yaranın iltihap kaptığı belirtilerek ameliyata alındı.
KANGREN OLAN KOLU KESİLDİ
Ameliyat sonrasında iddiaya göre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı T.K. aileye, kendilerinin gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek çocuğun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürmelerini söyledi. Bunun üzerine aile Zehra Toprak’ı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada küçük çocuğun koluna kangren teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatla Zehra Toprak’ın sol kolu dirsek altından kesildi. Büyük şok yaşayan Adem ve Havva Toprak, kızlarının kolunun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı T.K.’nin hatası ve ihmali sonucunda kangren olarak kesildiğini iddia ederek doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Zehra Toprak son olarak önceki gün kesilen kolundaki kemik büyümesi nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir ameliyat daha geçirdi. 2 saat süren ameliyat başarıyla tamamlanırken, minik kızın tedavisinin aynı hastanede devam ettiği belirtildi.
'KOLU OLMADIĞI İÇİN OKULA GİDEMİYOR'
Zehra'nın, arkadaşlarının sürekli kolunu sorması üzerine psikolojisinin bozulduğunu ve anasınıfına gitmek istemediğini belirten baba Adem Toprak, ayrıca yaşadığı stres nedeniyle saçlarının da dökülmeye başladığını anlattı. Kızlarının kolunun doltor hatası nedeniyle kesildiğini iddia eden baba Adem Toprak şunları söyledi:
"Benim ailemin hayatını kararttılar. Küçücük bir kız çocuğunun geleceğini mahvettiler. Doktor hatasından kızım kolundan oldu. Basit bir kırıktan kolu kesildi. Psikolojisi bozuldu. Arkadaşları ona kolunu sorunca utanıp bir şey söyleyemiyor. Bu yüzden anasınıfına gitmesi gerekirken bu yıl okula da gitmedi. Beni annesini yanından ayırmıyor. Kızımı 'kolunu tamir edip getirecekler' diyerek avutmaya çalışıyoruz. Kızı bu duruma düşürenler cezasız kalmasın."
'KOL NAKLİ YAPILSIN'
Kızına kol nakli yapılmasını isteyen Adem Toprak, "Eğer imkan varsa kızıma kol nakli yapılmasını istiyoruz. Küçücük bir çocuğun tüm hayatı söz konusu. Kızım tamir edilip geri getirilecek kolunu bekliyor. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.
T.K.: Tarık Katırcı