Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da trafik kazasında yaşamını yitirdikten sonra organları 5 kişiye hayat veren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Ceren Ezgi Durgun'un arkadaşları, Ceren'in yarım kalan heykellerini tamamlayarak sergisinin açılışını yaptı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ceren Ezgi Durgun, 15 Mart'ta arkadaşıyla birlikte motosikletle gezmeye çıktı. Hürriyet Caddesi üzerinde Durgun'un hırkasının arka tekerleğe dolanmasıyla motosiklet takla attı. Yere savrulup yaralanan iki arkadaştan Berk Işıl Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülürken, Ceren Ezgi Durgun da AÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Ceren, 5 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra beyin ölümü gerçekleşti. Kazadan 1 yıl önce organlarını bağışlayan Ceren'in vasiyeti yerine getirildi ve genç kız organ nakli bekleyen 5 kişiye hayat verdi.
Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi olan Ceren'in gecesini gündüzüne katarak üzerinde çalıştığı heykel çalışmalarını, ölümünden sonra arkadaşları tamamladı. Hocalarıyla birlikte çalışan öğrenciler, Ceren'in 15 eserini Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde sergilemeye başladı. Açılışında duygusal anların yaşandığı sergide, Ceren için bir de taziye defteri hazırlandı.

EA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)