İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL, () - KUMBURGAZ, Kamiloba sahilinde geçtiğimizi pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten, halen haber bir haber alınamadı. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için ekipler arama çalışmalarını bugün gece de sürdürdü.

"ARTIK KAYIP ARAMA SAFHASINA DOĞRU GEÇİYORUZ"

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, gençlerin kaybolduğu saatlerde haber verilmediğini ve bu nedenle arama çalışmalarının geç başladığını belirterek, "İlk kritik saatler, kazazedenin kurtarılması için altın saatlerdir. Kazazedenin sağ salim kurtarılması konusunda daha net çalışmalar yapılabiliyor. Ancak bu saatler haber verilmeyerek kaybedilmiş. Haber verilseydi daha kısa sürede bulunurdu. Arama kurtarma safhasını geçiyoruz. Artık kayıp arama safhasına doğru geçiyoruz" diye konuştu.

"GEMİLERE ANONS GEÇİLDİ"

Karadayı, henüz ulaşılamayan gençlerin en kısa sürede bulunabilmesi için denizdeki bütün gemilerle iletişim sağlandığını belirterek, "Sahil Güvenlik birimi Marmara Denizi'nde bulunan gemilere anons geçerek, 5 kişinin kaybolduğunu söylüyor ve seyirleri sırasında dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor" dedi.

Öte yandan kaybolan gençlerin yakınları bu geceyi de Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda geçirdi.

FOTOĞRAFLI