KAYSERİ’nin Kocasinan İlçesi'nde Nuh Ağa Camii'nde müezzin olarak görev yapan ve 'milenyum imamı' olarak tanınan 49 yaşındaki Osman Çamur, bitirdiği 5 okulun ardından şimdi 2 üniversite daha bitirmek için okumaya devam ediyor.
Kayseri İmam Hatip Lisesi’nden 1985’te mezun olduktan sonra 1987’de imamlığa başlayan Osman Çamur, bugüne kadar 1 fakülte, 4 de ön lisans diplomasına sahip olduğunu söyledi. Şimdi iki üniversiteye daha devam ettiğini belirten Çamur, ayrıca Halk Eğitim Merkezleri’nde bilgisayar, daktilografi, İngilizce alanlarında sertifika da sahibi olduğunu belirtti.
“ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK KALMAK İSTİYORUM”
Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda uygulamalı Türk Sanat Müziği, ney ve ud eğitimi de gören Çamur, aynı zamanda tekvando hakemliği de yapıyor. Okumayı çok sevdiğini ve 1981’den bu yana her gün 30 sayfa kitap okuduğunu belirten Çamur, "28 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığında çalışıyorum. İmam olarak uzun süre görev yaptım şimdi müezzin olarak görev yapıyorum. Eğitimi seviyorum. Öğrenciliği daha çok seviyorum. İlk üniversiteyi bitirdikten sonra eğitime hiç ara vermedim" dedi.
Bugüne kadar Erciyes Üniversitesi İşletme Fakültesi ile Kayseri Meslek Yüksekokulu'nun iki yıllık büro-sekreterlik, iktisat ve kanatlı hayvanlar bölümleri ile Açık Öğretim Fakültesi'nin iki yıllık Sosyal Bilimler Bölümünü yitirdiğini belirten Çamur, "Şimdi ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıftayım. Yine Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 4'üncü sınıfa geçtim. 5 tane mezun olduğum bölüm var şimdi 2 bölümde daha eğitimime devam ediyorum. Eğer imkân bulabilirsek ve başarabilirsem üniversitede öğretim görevlisi olarak kalmak istiyorum” dedi.
Çamur, ayrıca 2000 yılında şiir kitabı Gülü Ruhsar, yine 2005 yılında da ‘Ayetler Işığında Hadis’ ve 2008 yılında da çıkan Bendesin isimli kitaplarının olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI