BALIKESİR Valisi Ahmet Turhan ve Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen, 3'üncü Engelsizsiniz Etkinlikleri kapsamında gözlerine siyah bant takıp, 'Empati Yürüyüşü'ne katıldı. Vali Turhan, “Allah kimseyi düşürmesin. Çok zor” dedi.
Empati Yürüyüşü, Kızılay Caddesi'nde saat 14.00'te başladı. Yürüyüşe Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, MHP’li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, Balıkesir Engelsiz Mehter Takımı, engellilerin aileleri ve tekerlekli sandalyeyle bir grup engelli katıldı. Vali Turhan, yürüyüş başlamadan önce, etkinliğe katılan engelli çocukların annelerine karanfil dağıtı.
Daha sonra Vali Turhan ve Başkan Ok gözlerine siyah bant takıp, Vali Yardımcısı Nusret Şahin'in koluna girerek, Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde kortejle yürüdü. 5 dakikalığına görme engelli olan Vali Turhan, “Allah kimseyi düşürmesin. Allah, bu halde olanlara da yardımcı olsun. Çok zor” dedi.
Valilik binası önünde empati yürüyüşünü noktalayan Vali Turhan, burada yaptığı açıklamada ise, “İnsanın gözlerinin görmeyişi gerçekten hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Belki insanlar bu duruma alışıyor ama herhalde görmeyen insanın alışamadığı çevrenin, toplumun bakışı. Zaten çok zor bir ortamda empati yaparak da gördük. İnanıyorum ki toplum olarak engellilerin önündeki engelleri kaldırdığımızda, onlarını işini biraz daha kolaylaştırmız olacağız. Engelilerimizin topluma ve istihdama katılmaları bence çok önemli. Her engellimizin kendi niteliğinde kendi çapında eğitim alma imkanı var. Bunu devlet, toplum ve sivil toplum kuruluşları olarak esirgemememiz lazım. Engellileri eğittiğimizde sosyal hayata katılacaklar, istihdama katkı sağlayacaklar, içinde bulundukları zor ortam bir nebze hafifleyecek” dedi.
Herkesin bir engelli adayı olduğunu da vurgulayan Vali Turhan, engelilerin önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğini de söyledi.
Belediye Başkanı İsmail Ok ise, herkesten empati yürüyüşü yapmasını isteyerek, “Bazı şeyleri yaşamadan anlamak mümkün değil” dedi. Konuşmaların ardından Engelsiz Mehter Takımı bir gösteri sundu.