Hasan YILDIRIM / İSTANBUL, () Ülkesi Senegal'de iş bulamadığı için İstanbul'a gelen 25 yaşındaki Omar Bunguru, pazarcı oldu. Ülkesinden 5 bin 500 kilometre uzakta pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Bunguru, pazarcı arkadaşları ve müşteriler tarafından çok seviliyor.
Senegalli Omar Bunguru, ülkesinde iş bulamayınca, şansını denemek için sekiz ay önce İstanbul'a geldi. Bir süre halı yıkamacıda çalışan Omar, bir arkadaşının desteğiyle pazarcı oldu. Haftanın altı günü pazara çıkan Omar, müşteriler ve pazarcı arkadaşları tarafından çok seviliyor. Arkadaşları tarafından pazarın neşesi olarak görülen Omar, pazarcı olarak çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor.

OMAR PAZARIN NEŞESİ
Pazarcı Hüsnü Belgi'nin yardımı ile pazarcı olan Omar Bunguru “Ben halı yıkamada çalışıyordum. O işi bıraktıktan sonra pazarcı oldum. Müşterilerle de iyi anlaşıyor" dedi.
Omar'ın özel müşterileri olduğunu söyleyen pazarcı Hüsnü Belgi “Bir arkadaşın sayesinde Omar'ı tanıdım. Pazarcı olarak yanıma aldım. Haftanın altı günü beraber pazara çıkıyoruz. Müşteriler siyahi birinin pazarcılık yaptığını görünce önce şaşırıyorlar ama sonra alışıyorlar. Özel olarak Omar'dan alışveriş yapmak için gelenler dahi var" diye konuştu.
Omar'ın yan tezgahında pazarcılık yapan Sinan Acıdemir de Omar'dan çok memnun. Acıdemir “Omar iyi bir arkadaş. Memleketimize ve bize uyum sağlıyor. Müşterilerle de iyi geçiniyor" şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLER OMAR'DAN ÇOK MEMNUN
Omar Bunguru'nun tezgahından alışveriş yapan Mustafa Şimşek ise, pazarda siyahi bir satıcının olmasının kendisini şaşırtmadığını ifade ederek “Afrikalı bir pazarcının olması çok güzel bir şey. Onların ekonomik durumları iyi olmadığı için pazarda çalışmaları güzel bir şey. Siyahi birinin pazarcılık yapması benim tuhafıma gitmiyor. Omar çok sevimli bir insan" dedi.

(FOTOĞRAFLI)