Nedim KOVNA/ORDU, () - TÜRKİYE Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde 50 bin 138 bin muhtarlık için 5 bin 500 kadın muhtar adayının 150 bin 514 de erkek muhtar adayıyla yarışacağını söyledi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, hükümetin muhtarların özlük haklarında yaptığı iyileştirmenin ardından 30 Mart seçimlerinde muhtar aday sayısının da arttığını belirtti. 50 bin 138 muhtarlık için özellikle kadın aday sayısında önemli bir artış yaşandığını dile getiren Akdeniz, "Ülkemizde halen 412 kadın muhtarımız var. En fazla kadın muhtar İstanbul'da bulunuyor. 30 Mart'ta ki yerel seçimlerde Türkiye genelinde 5 bin 500 kadın muhtar adayı muhtarlık için yarışacak" dedi.
Seçimlerde 150 bin 514'ü erkek, 5 bin 500'ü kadın olmak üzere toplam 156 bin 14 muhtar adayının yarışacağını ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, "Daha önce muhtarlar kendi sosyal güvencelerini kendileri karşılıyordu. Ancak son düzenlemelerle birlikte özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı. Eskiden bir muhtar 420 TL maaş alıyordu. Bağ-Kur primini de kendisi ödüyordu. Şimdi ise muhtar maaşı 871 TL'ye yükseldi. Bundan Bağ-Kur prim kesintisi yapılıyor, devlet tarafından ödeniyor. Muhtarın eline ise 518 TL net para geçiyor. Özlük haklarında ki bu iyileştirme muhtar adaylarını artırdı. Özlük haklarının daha da artırılmasıyla muhtarlığa rağbetin daha sonraki dönemlerde de artacağını gözlemliyoruz" diye konuştu.

NK(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)