AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Hisar Mahallesi'nin 1965 yılından bu yana muhtarı olan 84 yaşındaki İhsan Özeğ, 49 yılı geride bırakırken yeniden aday oldu.
İlkokul mezunu olan Özeğ, 75 yaşındaki Sabiha Özeğ ile evli ve 1 çocuk babası, 5 torun sahibi. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimde yeniden aday olan İhsan Özeğ, bu seçimi de kazanarak muhtarlığa devam etmek isterken karşısında 5 rakip bulunuyor.
Mesleğinin tuhafiyecilik olduğunu anlatan Özeğ, sadece 2009'daki yerel seçimlerde karşısına rakip çıktığını söyledi. Muhtarlık bürosu bulunmadığı için işyerini büro olarak kullanan İhsan Özeğ, "49 yılda hiçbir vatandaşımızı kırmadım, her işlerine koşmaya çalıştım. Bu yüzden de her seçimden kazanarak çıktım" dedi.
79 YAŞINDA BİLGİSAYAR KULLANMAYI ÖĞRENDİ
30 Mart seçimlerinde 5 rakibi olduğunu dile getiren İhsan Özeğ, 1965 yılında seçimle göreve geldiğini ve ömrü yettiği sürece aday olmaya devam edeceğini söyledi. 2009 yılında muhtarlık hizmetlerinin bilgisayar ortamında verilmeye başlandığını anımsatan Özeğ, "79 yaşımda bilgisayar kullanmayı öğrendim. Her türlü işlemi ve kaydı bilgisayar ortamında yapıyorum. Sürekli yeniliğe açık biri olarak mahalleme ve vatandaşlarıma hizmet etmeye devam etmek istiyorum" diye konuştu.